Manşetler

App Store’a gelen Skyfire aşırı talep karşısında mağazadan çıkmak zorunda kaldı

Apple iPhone kullanıcılarının bu cihaz çıktığından beri en çok yakındığı konulardan bir tanesi Flash teknolojisini desteklememesi. Steve Jobs Flash’ı Apple’ın cihazlarından uzak tutmak için elinden geleni yaptı, ancak artık ipleri biraz gevşettiği için Skyfire mobil internet tarayıcısı aracılığyla iPhone’un kapıları Flash’a dolaylı yoldan da olsa açıldı.

2.99$’luk satış fiyatıyla App Store üzerinden sunulan uygulama o kadar fazla ilgi gördü ki, App Store ABD’nin en çok satılan paralı uygulamalar listesinde Angry Birds ve bunun gibi iddialı uygulamaları çok kısa bir sürede geride bırakıp listede bir numaraya yerleşti. Hatta o kadar popüler oldu ki, Apple bu uygulama için “bitti” notu yerleştirmek zorunda kaldı.

Dijital bir nesnenin nasıl bittiğini anlamakta zorlanabilirsiniz, ancak bu durum Skyfire’ın sunucularının bant genişliğiyle ilgili bir durum. Skyfire’ın bildirdiğine göre ilk birkaç saat içinde durum normalmiş, ancak daha sonra talepte meydana gelen artış video performansını düşürmeye başlamış. Kullanıcılarına zayıf bir kullanıcı deneyimi sunmak istemeyen şirket uygulamasını App Store’dan çekmek zorunda kalmış. Skyfire kapasitesini arttırdığında bu uygulama App Store’daki yerini tekrar alacak.

İlgili – Skyfire

İLGİLİ HABERLER