Teknoloji

App Store’da tüm zamanların en popüler iPhone uygulamaları

app store popüler uygulamalar mobil

app store popüler uygulamalar

Apple’ın mobil uygulama mağazası App Store bu hafta 10. yaşını kutluyor. Birçok iOS geliştiricisinin hayali App Store listelerinde bir numaraya yükselmektir. Sensor Tower App Intelligence verilerinin ortaya çıkardığına göre, 2010’dan bu yana yaklaşık 30 bin farklı uygulama bu hedefe ulaşmayı başardı; en az bir ülkede en popüler ücretsiz, en popüler ücretli veya en çok hasılat yapanlar listesine girmeyi başardı. Sensor Tower’ın dünya çapında popüler uygulamalardan hazırladığı listeleri paylaşıyoruz.

En popüler ücretsiz iPhone uygulamaları

Mesajlaşma uygulamaları dünya çapındaki tüm App Store mağazalarında en fazla liste başı kalan uygulamalar oldu. Top 10 sıralamasının yedisini mesajlaşma uygulamaları oluşturuyor. Facebook’un satın aldığı WhatsApp listenin başında gelirken, onu yine bir Facebook mesajlaşma uygulaması olan Messenger izledi. Facebook ise kendi uygulamalarının ardından üçüncü sırada geldi. Yine bir başka Facebook iştiraki olan Instagram da listede yer buldu. Öte yandan Viber, Telegram, WeChat ve imo gibi anlık mesajlaşma uygulamaları da listede yer buldu.

En popüler ücretli iPhone uygulamaları

Ücretli uygulamalara baktığımızda, Microsoft’un satın aldığı Minecraft oyunu, tüm App Store mağazaları içinde en fazla süre boyunca liste başı kalan uygulama oldu. Dünya çapındaki sıralamalarda oyunlar dışında mesajlaşma veya fotoğrafçılık uygulamaları da bulunuyor. Örneğin, bir zamanlar paralı olan WhatsApp bu listede de yer buluyor. Flightradar 24 gibi, havacılık tutkunu olanların bildiği, havadaki uçakların bilgilerini gösteren popüler bir uygulama da App Store’un en popüler ücretli uygulamaları arasında yer buluyor.

En çok hasılat yapan iPhone uygulamaları

Uygulama içi satışlar yoluyla en fazla hasılat yapan uygulamalara baktığımızda, 1900 gün boyunca liste başı kalan Clash of Clans, tüm App Store mağazaları genelinde listenin başında bulunuyor. Onu hemen arkasından 1825 gün ile Zynga Poker izliyor. Candy Crush Saga ise 1789 gün ile listede yer buluyor. LINE ve Puzzle & Dragons gibi uygulamalar da Japon App Store kullanıcıları sayesinde bu listede yer bulabiliyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER