Teknoloji

Anker kablosuz şarj matıyla MagSafe’den yararlanmanın ilginç bir yolunu buldu

anker kablosuz şarj matı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın MagSafe şarj sistemi, iPhone’ları şarj etmek için yepyeni bir yol sunuyor. Anker gibi üçüncü taraf şirketler de, hem Apple’ın sistemiyle çalışan resmi hem de yalnızca manyetik kuvvetten yararlanan resmi olmayan şarj cihazlarını yapma şansını değerlendirmekten geri durmuyor. Anker’in yurt dışında 22 dolara satılan yeni şarj aksesuarı ikinci kategoriye giriyor.

Anker Manyetik Kablosuz Şarj aksesuarı resmi bir MagSafe şarj aleti değil. Yani daha hızlı olan 15W şarj hızını veya resmi MagSafe ürünlerinde sunulan NFC özelliklerini desteklemiyor. Ancak 7.5W şarj sınırlamasına sahip olan ürün ilk bakışta Apple’ın kendi MagSafe kablosuz şarj aksesuarına çok benziyor. Aradaki farkı anlamak için kablonun diğer ucuna bakmanız gerekiyor. Anker’in modelinde aşırı derecede büyük bir USB-C ucu kullanılmış.

Bunun nedeni, Anker şarj cihazının standart şarj matını inceltmek için kabloları ve yongaları fişe doğru hareket ettiren, farklı bir şekle sahip normal bir Qi şarj cihazı olmasıdır. Üstelik şirkete göre bu tasarım, ısıyı azaltmaya da yardımcı oluyor. Garip görünebilir, ancak onu bir şarj kablosu olarak değil, daha çok minyatür bir Qi şarj cihazı olarak düşünürseniz, Anker’in burada yaptıklarını daha etkileyici bulabilirsiniz.

anker magsafe kablosuz şarj

Bu arada eni şarj cihazı Anker’in bu alandaki ilk denemesi olma özelliğini taşıyor. Şirket, yurt dışında satışa sunulan bu üründe stokların sınırlı olacağını söylüyor. Ancak yaklaşık bir ay içinde piyasaya çıkması gereken daha yükseltilmiş özelliklere sahip manyetik şarj cihazı modelleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Anker şarj cihazı, Apple’ın MagSafe programının sınırlarının açık bir göstergesi sayılır. Resmi ürünler geliştiremeyen üçüncü taraf şirketler, Anker’in devasa USB-C fişi gibi yaratıcı çözümler bulmak zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra, Anker’in şarj cihazı birinci nesil bir üründür, bu nedenle bu tür alternatifler muhtemelen zaman geçtikçe daha iyi hâle gelecektir. Ve 22 dolarlık yurt dışı fiyatıyla ki, Apple’ın resmi bir MagSafe şarj cihazı için talep ettiği ücretin kabaca yarısı kadardır; daha düşük şarj hızı, özellikle tasarımlar gittikçe daha rafine hale geldikçe, daha düşük fiyata değecek bir ödün olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER