Teknoloji

Android’e özel Goggles’ın 1.6 sürümü fotoğrafları arkaplanda tarayıp arıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Goggles servisinin Android’e özel versiyonu güncellendi. 1.6 numaralı yeni sürüm ile birlikte Goggles’ın kullanımı daha kolay hâle geldi. Goggles uygulaması ile herhangi bir şeyin fotoğrafını çekip daha sonra çektiğiniz fotoğrafı Google’ın sunucularına göndererek ilgili arama sonuçları alıyorsunuz.

Örneğin turistik gezi için bir şehre gittiniz ve o şehrin anıt, heykel, bina, vb. simgelerinden birinin fotoğrafını çekip Goggles aracılığıyla Google’a gönderdiniz. Bunun karşılığında Google da bu simgeyle ilgili bilgileri içeren arama sonuçlarını size gönderiyor. Yeni sürümle birlikte Goggle’ın işlevleri doğrudan Android cihazlarındaki kamera uygulamasına eklendi. Yani, artık Goggles uygulamasını açıp fotoğraf çekmeye gerek kalmadan, doğrudan kamera uygulamasıyla fotoğraf çekip bu fotoğrafı Goggles seçeneği üzerinden Google’a yollayabilir ve arama sonuçlarını isteyebilirsiniz. Bu sırada tüm işlem arkaplanda devam ediyor. Siz başka bir uygulama açabilir ya da kamerayla başka fotoğraf veya videolar çekebilirsiniz.

Eğer Goggles uygulaması ilgili bir sonuç bulursa, uygulama üzerinden size bildirimde bulunacaktır. Bu arada sözünü ettiğimiz uygulamanın çalışması için ayarlar bölümünden gerekli izni vermeniz gerekiyor. Goggles’ın telefonunuzun kamera uygulamasına erişmesi için Goggle’ın ayarlar menüsü içinden “Kameradan Ara” seçeneğini etkinleştirmelisiniz. Android 2.1 ve üstü sürümle yüklü cihazlar için 1.6 güncellemesi Android Market üzerinden indirilebilir.

İlgili – Google
İlgili – Android Market

İLGİLİ HABERLER