Teknoloji

Google Android Wear ile dokundurarak ödeme yapmayı mümkün kılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android wearGoogle Android Wear akıllı saat kullanıcılarına dokunarak ödeme yapma imkanı sunmaya hazırlanıyor. Android Police sitesinde yayınlanan habere göre, Google Play Servisleri’nin 10.0 numaralı sürümünde söz konusu imkanın işaretlerini görmek mümkün oluyor. İlgili sürümün kod satırlarında “Saatinizi yeniden ödeme terminaline tutmayı deneyin.” gibi ifadelerin yer alması, Google’ın testlerinde son aşamalara yaklaştığını gösteriyor. Söz konusu özellik devreye girdiğinde uyumlu (NFC yongalı) Android Wear akıllı saat sahipleri, saatlerini NFC uyumlu ödeme terminallerine dokundurarak Android Pay platformuyla alışverişlerinin bedelini ödeyebilecek.

Google’ın geçtiğimiz mayıs ayında duyurduğu Instant Apps özelliğinin çıkışı da artık yaklaşmış gibi görünüyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, aslında tam anlamıyla yüklemeden uygulamalara erişebilecek. Android Police’in haberine göre, Instant Apps servisleri de aktive edildi. Bu da özelliğin daha geniş bir ölçekte test edilmesinin yakın olduğunu gösteriyor.

Android Wear 2.0’ın çıkışı ertelenmişti

Akıllı saat ve giyilebilir ürünlerin satışları, son zamanlarda şirketleri pek memnun etmiyor. Bu nedenle Intel’in giyilebilir ürün pazarından çekileceği öne sürülse de, şirket bu iddiayı reddetmişti. Google’ın Android Wear 2.0’ın çıkışını ertelemesi de pazarda yaşanan durgunluğun gerekçeleri arasında sayılıyor. Google’ın bu gecikmeyi olumlu kullanmış olması ve potansiyel kullanıcılara akıllı saat satın almaları için daha çok sebep sunması umut ediliyor. Dokunarak ödeme sisteminin de söz konusu sürümle birlikte kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Android Wear 2.0’ın önümüzdeki yılın başlarında yayınlanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER