Manşetler

Android Wear için Google Çeviri uygulaması çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-watch-urbane-on-inceleme-19

Google Çeviri Android Wear’a geldi. İnteraktif saat yüzleri gibi önemli bir özelliği getirecek Android Wear 1.3 yazılım güncellemesi aynı zamanda Android Wear akıllı saatlerinin Google Çeviri uygulamasını desteklemesini mümkün kılacak.

Uygulama sayesinde iki farklı dili konuşan iki kişinin anlaşması daha kolay olacak. Bunu bir saat üzerinden gerçekleştirebilecek olmak garip görünebilir, ancak Google bu uygulamayı bir akıllı saatin formuna yakışacak şekilde tasarladı. Saati takan kişi bileğini arkaya öne çevirerek ekrandakileri önce kendisinin, sonra da karşısındakinin görmesini sağlıyor. Saatin yönü değiştikçe çeviri de o kişinin diline yapılıyor. Google’ın hazırladığı ve aşağıda yer alan GIF animasyon bu çalışma biçimini biraz daha anlamamızı sağlıyor:

google-ceviri-android-wear-210815

Çeviri’nin diyalog işlevi Çeviri tarafından desteklenen 90 dilden 44’üne sunuluyor. Bu da desteğin epey kapsamlı olduğu anlamına geliyor. Android Wear saat bu 44 dilden hangisinin kullanıldığını otomatik olarak söyleyebiliyor. Akıllı saat uygulaması internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor, ancak bir telefona bağlı olması gerekmiyor.

Sonuç olarak gelen son güncellemelerle birlikte Android Wear daha kullanışlı hâle geliyor. Ancak bu kullanışlılığın Türkiye’deki tüketicilere yansıması için Android Wear saatlerin Türkiye’ye gelmesi gerekiyor. Apple Watch’un Türkiye’de satışa sunulmasına karşılık, piyasada herhangi bir Android Wear saat üreticisinin resmi olarak piyasaya çıkardığı bir akıllı saat bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER