Manşetler

Android Wear hücresel bağlantı desteğine kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-urbane-android-wear-121115

Şu anda piyasada var olan Apple Watch, Samsung Gear S2 ve benzeri akıllı saatlerin düzgün şekilde çalışması için bir akıllı telefon veya tablete ihtiyaç var. Bu ürünler daha çok akıllı telefon veya tabletin uzantısı olarak işlev gören aksesuarlar olma özelliğini taşıyor. Ancak yeni bir Android Wear özelliği sayesinde bu durum en azından Google’ın akıllı saat platformunda çalışan akıllı saatler için değişebilir.

Android Wear en sonunda hücresel bağlantı desteğine kavuşuyor. Böylelikle Android Wear akıllı saatler doğrudan internet bağlantısı kurabilecek, akıllı telefon etrafta olmadığında ve eşleştirme yapılmadığında da ağlara bağlanma imkanına sahip olacak.

Aslında Samsung bu noktada Google’dan da önce davranmış ve akıllı saatlerine hücresel bağlantı desteği ekleyerek bu saatlerin tek başına da internet bağlantısı kurmasına ve telefon görüşmeleri yapmasına imkan tanımıştı. Ancak buna rağmen geçmişte çıkan Gear serisi akıllı saatlerin kurulumu için bir Samsung Galaxy Android telefonuna ihtiyaç duyuluyordu. Samsung’un çıkarmış olduğu en son Tizen akıllı saatlerinde de SIM kart seçeneğinin sunulduğunu, böylelikle internet bağlantısı, mesajların alınıp gönderilmesi, telefon görüşmelerinin yapılması gibi işlevlerin bir akıllı telefon yardımıyla yapılabildiğini görüyoruz.

Samsung’un rakibi LG’nin de kendi yazılım platformu webOS ile çalışacak akıllı saati için bağımsız çalışma özelliğini kurguladığı biliniyor. Bu arada LG’nin geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı LG Watch Urbane 2nd Edition akıllı saatin de LTE bağlantı desteği barındırdığını biliyoruz. İlginçtir ki, LG Watch Urbane 2nd Edition Android Wear ile çalışıyor. Bu da Google’ın akıllı saat platformunun çok yakında bağımsız veri bağlantısı kurma imkanı sunacağını işaret etmişti.

Sonunda beklenen zaman geldi ve Google resmi açıklamayı yaptı. Android Wear bundan böyle hücresel bağlantıları da destekliyor. Böylelikle Bluetooth veya Wi-Fi bağlantısı bulunmasa bile, akıllı saat kullanıcıları cihazlarını içinde bulunan SIM kart sayesinde hücresel bağlantı işleviyle kullanma imkanına sahip olacak. Google aramalarını veya internete bağlanan uygulamaların kullanımını hücresel internet bağlantısı üzerinden gerçekleştirebilecek. Bu arada hem akıllı saat hem de bağlı akıllı telefon bir ağa bağlı olduğu sürece mesajların ve sesli çağrıların alımı ve gönderimi sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilecek.

İLGİLİ HABERLER