Teknoloji

Android Wear güncelleme ile telefon görüşmesi yapma imkanı sunacak

android-wear-guncelleme-050216

Android Wear güncelleme ile şubat ayı içinde yeni özelliklere kavuşacak. Google’ın akıllı saatler için hazırladığı işletim sistemine eklenecek yenilikler arasında saat üzerinden telefon görüşmesi yapılabilmesi ön plana çıkıyor. Bu özellikten faydalanmak için hoparlörlü bir Android Wear cihazına sahip olmak gerekiyor. Halihazırda sadece Huawei Watch ve Asus ZenWatch 2’nin 49 mm. modelinde hoparlör bulunuyor.

Güncelleme, Android Wear saatlerinin hareketle kontrol özelliklerini de geliştirecek. Güncellemenin ardından Android Wear saat sahiplerinin sesle mesaj yazdırmaları ve mesajlarını WhatsApp veya Hangouts gibi servisler üzerinden göndermeleri mümkün olacak.

Google, güncellemenin mevcut Android Wear cihazlarına birkaç hafta içinde ulaştırılacağını açıkladı. Güncellemenin platform için önemli olduğunun altını çizen şirket, açıklamasında güncellemenin getirdiği yeniliklere ilişkin bazı bilgiler de verdi.

İlk Android Wear saatleri bundan yaklaşık 1,5 yıl önce satışa sunulmuştu. Google, o tarihten bu yana platformda dramatik değişiklikler gerçekleştirmedi. Çeşitli üreticilerle birlikte çalışan Google, oldukça şık saatleri piyasaya sürmüş ve potansiyel kullanıcılarına Apple, Google ve Pebble gibi rakiplerine kıyasla daha fazla tercih hakkı sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER