Teknoloji

Yeni Android Wear güncellemesi Wi-Fi desteği ve hareketle kontrol özelliğini beraberdinde getirecek

lg-watch-urbane-on-inceleme-18

Apple’ın akıllı saati Apple Watch’a ilişkin yeni detayları ve yol haritasını ortaya çıkarmasıyla birlikte giyilebilir ürün pazarındaki rekabette de yeni bir dönem başladı. Apple Watch’un piyasaya çıkışının yaklaşmasıyla birlikte Google da akıllı saatler için geliştirdiği işletim sistemi Android Wear’i iyileştirmek adına kolları sıvamışa benziyor. Şirketin Android Wear’e dair planlarını yakından takip eden kaynakların aktardığı bilgiye göre, işletim sistemi için yayınlanacak yeni güncelleme Wi-Fi desteği gibi özellikleri beraberinde getirecek. Wi-Fi desteği sayesinde Bluetooth bağlantısı olmadan da akıllı telefona gelen bildirimleri görmek veya Google Asistan’dan faydalanmak mümkün hâle gelecek.

Google, Android Wear’e Wi-Fi desteğine ek olarak birkaç özellik daha eklemeyi planlıyor. Bu özelliklerden birisi olan hareketle kontrol sayesinde Android Wear kullanıcıları, bildirimler arasında bileklerini oynatarak geçiş yapabilecekler. Arayüzde yapılacak değişiklikler ise kişilere ve Android Wear uygulamalarına erişimi kolaylaştıracak. Halihazırda Android Wear’de bir uygulamayı bulmak için sesli komut vermek veya menü katmanları arasında debelenmek gerekiyor.

Dün akşam gerçekleştirilen ”Saatler İleri” etkinliğiyle Apple Watch için oluşturduğu sağlam ekosistemi ortaya koyan Apple’ın ardından Google’ın da Android Wear ile ilgili çalışmalarını daha yüksek sesle duyuracağını söylemek yanlış olmayacaktır. Halihazırda niş bir kategori olan akıllı saat pazarının iki teknoloji devinin rekabetiyle büyümesi fazlasıyla muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER