Teknoloji

Android telefonunuz Google arama sonuçlarından bulunabilecek

google-arama-160415Google’ın yeni getirdiği bir özellik sayesinde Android telefonunuzu kurtarmak için basit bir Google araması yeterli oluyor. Basit şekilde internet tarayıcısında Google arama sayfasını açıp “telefonumu bul” diye yazmanız yeterli oluyor.

Bunu yaptığınızda karşınıza çıkan ilk sonuç telefonunuzun bilinen tam konumu oluyor. Daha sonra açılabilir menü üzerinden telefonunuzun zil sesini çaldırmanız veya başka işleri gerçekleştirmeniz mümkün.

Yeni Google arama işlevi herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden kaybolan telefonu bulmayı kolaylaştırıyor. Bu basit yöntem öncesinde kaybolan bir Android telefonunu bulmak için yapılabilecek en iyi şey Android Cihaz Yöneticisi aracını kullanmaktı. Tabii ki, o araç yine kullanımda ve telefonu uzaktan kilitlemek ya da silmek için hâlâ gerekiyor.

Google geçtiğimiz ay da akıllı saatlere telefonu bulma işlevi eklemiş, Android Cihaz Yöneticisi’ni Android Wear’a getirmişti. Ancak bu işlevin saatte çalışması için saatin telefona yakın konumda olması gerekiyor çünkü işler Bluetooth bağlantısını temel alarak yürüyor. Google’ın arama motoru üzerinden ise daha geniş kapsamlı cihaz araması yapmak mümkün oluyor.

Android telefonunuzun konumunu Google arama sonuçları üzerinden bulmak için öncelikle Google uygulamasının en son sürümünü cihazınıza kurmuş olmanız gerekiyor. Daha sonra da telefonunuzun ve internet tarayıcısının aynı Google hesabıyla kullanıcı girişini yapılmış olması da, işlerin düzgün şekilde gerçekleştirilmesi için gerekiyor.

Söz konusu işlevi şu an için tam anlamıyla kullanamıyor olabilirsiniz, ancak birkaç hafta içinde sizin de Android telefonunuzun son konumunu bu şekilde görüntüleyebilmeniz mümkün olacaktır.

İLGİLİ HABERLER