DosyaEğlence

Yeni Android telefon ve tabletiniz için en iyi oyunlar (2023)

galaxy a73 inceleme android telefon

Android telefon ve tabletler için sunulan oyun katalogu bir hayli geniş. Bu katalogun genişliği ve kalitesi, kimi zaman sadece oyun oynamak için bir konsol veya bilgisayar alma ihtiyacını hafifletiyor. 2023’ü yeni bir Android telefon veya tablet ile karşılayanların oynayabileceği en iyi oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Marvel Snap

Marvel Snap en azından yarattığı heyecan ile yılın mobil oyunu olarak tanımlanabilir. Bir toplanabilir kart oyunu olan Marvel Snap’te her kartta bir Marvel karakteri bulunuyor. Her karakter de kendine özel yeteneklere ve özelliklere sahip. Oyuncular ellerindeki kartlar ile çevrimiçi ortamda en çok 6 dakika süren maçlar yapıyor. Ücretsiz indirilebilen Marvel Snap’te oyun içinde satın alınabilen unsurlar mevcut.

Diablo Immortal

Diablo Immortal, mobil platformlarda oyuncularla buluşan ilk Diablo oyunu. Orijinal oyunlara oldukça sadık kalan bir uyarlama olan Immortal, Diablo hayranlarına muhteşem görseller sunuyor. Oyuncular Diablo Immortal’da da bir karakter sınıfı seçiyor ve belli yeteneklere sahip bu sınıfı geliştirirken karşılarına çıkan düşmanlarını alt ediyor. Diablo Immortal’ı arkadaşlarla beraber oynamanın mümkün olduğunu belirtmekte fayda var.

Apex Legends Mobile

apex legends mobile

Respawn ve Electronic Arts, 2022’nin ortalarında Apex Legends’ın ücretsiz mobil versiyonunu yayınlamıştı. Dokunmatik kontrol desteği bulunan oyunda sınırlı da olsa kumandayla kontrol desteği de sunuluyor. Konsol veya PC versiyonlarının birebir uyarlaması olmayan oyun, birinci veya üçüncü kişi gözünden oynanabiliyor.

Pikmin Bloom

Pikmin Bloom rahat bir oyun deneyimi isteyenlerin şans vermesi gereken seçenekler arasında yer alıyor. Nintendo’nun en yeni mobil oyunlarından biri olan Pikmin Bloom, Nintendo’nun konsollarında yer alan Pikmin oyunlarındaki karakterleri ve oyun mekaniğini beraberinde getiriyor. Oyuncular etrafta dolaşarak (ve kameralarını açarak) Pikmin’leri topluyor ve tohumlar ekiyor. Yürüyüş sırasında ekilen bu tohumlara bir bebek gibi bakılıyor. Nihai bir hedefi olmayan oyunda oyuncularan mümkün olduğunca fazla sayıda Pikmin toplamaları isteniyor.

Minecraft

minecraft xbox game pass microsoft

Minecraft oyuncularını asla hayal kırıklığına uğratmayacak oyunlardan biri. Hayatta kalma mücadelesini bir şeyler inşa etme deneyimiyle birleştiren oyunda her şey bloklardan yapılıyor. Bu da Minecraft’ı ikonik hâle getiren unsurlar arasında başı çekiyor. Hemen hemen her modern konsol ve platformda oynanabilen Minecraft, mobil versiyonlarında da aynı eğlenceyi yaşatabiliyor.

Genshin Impact

Genshin Impact bu listede yer alması sürpriz olmayan oyunlar arasında yer alıyor. Yeni bir oyun olmaması da bu durumu değiştirmiyor. Açık dünyada geçen bir aksiyon oyunu olan Genshin Impact, The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ı da hatırlatıyor. Ücretsiz olan Genshin Impact’i oynamak için biraz güçlü bir cihaza sahip olmanın önem taşıdığını belirtmekte de fayda var.

Dead Cells

dead cells android

Dead Souls mobil platformlarda yer almasa da boşluğunu başka oyunlar dolduruyor. Dead Cells de zor ancak eğlenceli oynanışıyla bu göreve talip olan oyunlar arasında yer alıyor. Yana kaydırmalı bir aksiyon oyunu olan Dead Cells’te oyuncular farklı yetenekler ve silahlarla düşmanlarından hücre toplayarak farklı seviyelerin kilidini açıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER