Teknoloji

Android Pay çok yakında Chrome ile mobil web’e gelecek

android pay

android payAndroid Pay çok yakında mobil web üzerinde de kullanılabilir olacak. Google’ın söylediğine göre kullanıcılar web siteleri üzerinden alışveriş yaparken depolanmış olan kredi kartı bilgileriyle alışveriş yapabilecekler.

Chrome’un en son versiyonuna eklenen yeni bir API desteği sayesinde, telefonla yapılan ödemelerin mağaza sınırları dışına çıkması mümkün olacak. Google’ın Android ekibinin belirttiğine göre, söz konusu destek fazla vakit geçmeden sunulmaya başlanacak.

Google’ın ödeme ürünlerinden sorumlu küresel şefi Pali Bhat, mobil uygulamaların ötesine geçtiklerini, Pay’in basitliği ve güvenliğini mobil web’e taşıdıklarını söylüyor. Kullanıcılar çok yakında, Chrome üzerinden girdikleri destekleyen sitelerde Android Pay ile ödeme yapma fırsatına sahip olacaklar.

Mobil web desteğinin geliş zamanı verilmedi, ancak Google ödeme sistemine dünya çapında yeni bankalar eklemeye devam ediyor. Bu haftadan itibaren ABD’deki Chase bankası müşterileri Pay’i kullanabilecekler. İngiltere’de ise Santander ve TSB müşterileri önümüzdeki haftalarda mobil ödeme sisteminden yararlanmaya başlayacak.

Bu arada Google, Uber’in Ödeme Ödülleri programına katıldığını açıkladı. Bu, 7-15 Eylül tarihleri arasında ABD’deki Android Pay kullanıcılarının on Uber seyahatinde yüzde 50 indirim alacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER