Teknoloji

Android P’nin sürpriz yumurtası akıllara Beats logosunu getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android pGoogle, yeni mobil işletim sistemi Android P’nin ön izleme sürümünü yayınladı. Ön izleme sürümlerinin içine “sürpriz yumurta” olarak tanımlanan küçük sürprizler yerleştiren şirket, bu geleneği yine bozmadı.

Google, yeni Android sürümüne yerleştirdiği bazı özellikler için Apple’dan esinlenmiş gibi görünüyor. iOS’ten ödünç alınmış gibi görünen balona benzer bildirim görünümü göze çarpan ilk benzerlik olurken; pek çok Android üreticisinin cihazlarına iPhone X’unki gibi bir çentik yerleştirmesi de, Google’ı Android’e çentik desteği eklemeye mecbur bırakmışa benziyor. Ancak bu benzerlikler içinde en belirgini P’nin sürpriz yumurtasında görülüyor. Sürpriz yumurta, akıllara Apple bünyesindeki markalardan biri olan Beats’in logosunu getiriyor.

Sürpriz yumurta, kırmızı bir zeminin üzerinde açılıyor. Kırmızı zemin, Beats benzerliğini kuvvetlendiren bir unsur oluyor. Ardından sayfada yukarı ve aşağıya doğru gidildikçe renkler değişiyor ve P harfinin boyutları değişiyor. P harfi, genel olarak Beats logosunun ters çevrilmiş hâli gibi görünüyor.

Google’ın P’ye yerleştirdiği sürpriz yumurta, Beats logosunun ters hâlinin yanı sıra çubuğa yerleştirilmiş buzlu şekerleri de hatırlatıyor. Buzlu şekerlere İngilizcede “popsicle” denmesi, akıllara “Acaba Android P’nin tam adı Android Popsicle mı olacak?” sorusunu getiriyor. Ancak daha önce Android Lollipop ismini kullanan Google’ın yeniden bir şekerleme ismini tercih etmeyeceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER