Teknoloji

Android One ile düşük maliyetli ve yüksek kaliteli telefonlar gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-one-250614-v

Google Android akıllı telefonlarını dünyanın dört bir yanında herkesin evinde görmek istiyor. Bugün başlatılan programla birlikte üreticilere bunu yapmaları için yardımda bulunulacak.

Android One olarak adlandırılan yeni bir girişim üreticilerin telefonlarını geliştirirken başvurabilecekleri, örnek alabilecekleri referans modellerin üretimine olanak sağlayacak. Bu referanslar sayesinde yüksek kaliteli telefonların düşük maliyetle üretilmesi mümkün olacak. Bu telefonlar ham Android versiyonuyla çalışacak ve güncellemeleri otomatik olarak alacak. Bununla birlikte her bir üretici kendi uygulamalarını da cihazlarına ekleyebilecek.

Android One programının başlangıcı önümüzdeki sonbaharda Hindistan’da yapılacak. Google, I/O 2014’te Micromax tarafından geliştirilmiş örnek bir modeli de gösterdi. Bu Android One telefonunda 4.5 inç ekran, çift SIM desteği, SD kart yuvası ve FM radyo bulunuyor. Google bu telefonun maliyetinin 100 doların altında olacağını dile getirdi. Karbonn Mobile ve Spice Mobile gibi Hindistan merkezli şirketler de Android One telefonları üretecek.

android-one-micromax

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER