Teknoloji

Android O destekli uygulamalar Chromebook’larda daha erken kullanılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android o chromebookGelecek Android sürümlerini destekleyen uygulamaların neler sunacağını, o sürümler telefonlarınıza gelmeden önce bir Chromebook’ta deneyimlemek mümkün olacak. Android O’dan itibaren bu tarz bir durum söz konusu olacak. Ancak bu işte küçük bir bit yeniği bulunuyor.

Chrome OS’in ürün yönetiminden sorumlu kıdemli direktörü Kan Liu’nun The Verge sitesine verdiği demece göre, gelecek nesil mobil işletim sistemi sürümlerini destekleyen uygulama güncellemeleri telefonlara gelmeden önce Chromebook cihazlarına gelecek.

Son zamanlarda Chromebook’lar Chrome OS ile Android’in karışımı hibrit bir deneyim sunma yoluna gidiyor. Google’ın 28 Mayısta çıkarmasını beklediğimiz Chromebook Pro’nun da Nougat destekli uygulamaları çalıştırma yeteneğine sahip olması bekleniyor.

Liu, Chrome OS’in sürüm çıkış döngüsünün mobil işletim sisteminin güncelleme sürecine göre çok daha hızlı olduğunu hatırlatıyor. Bu da bazı uygulama güncellemelerinin mobil işletim sistemini destekleyen uygulamaları çalıştırabilen Chrome tabanlı bilgisayarlara, Android telefonlara geldiğinden daha hızlı gelebileceğini söylüyor.

Chromebook’lara gelen Android O uygulamaları ilk etapta beta olabilir

Ne var ki, burada dikkat edilmesi gereken iki husus var: Google, O sürümüyle gelecek özelliklerin, işletim sistemi önümüzdeki aylarda telefonlarda sunulmadan önce kullanıma geçmeyeceğini belirtmişti.

İkinci olarak, Chromebook’ta Android O sonrasında çıkarılan herhangi bir yeni uygulama güncellemesinin bu güncellemenin telefonlara gelmeden önce çıkarılmış olan beta sürümünün olması gibi bir durum söz konusu olacak.

Bununla birlikte Liu, uygulamaların çoğu açıdan Chrome OS ile çalışan dizüstü bilgisayarların kullanımına hazır olacağını, normal bir kullanıcının Android O uyumlu uygulamayı Chrome OS’li bilgisayarında açınca herhangi bir sorunla karşılaşmayacağını düşündüğünü dile getiriyor.

Gelecek nesil mobil işletim sisteminin ilk beta sürümü hafta içinde Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P ve Nexus Player için yayınlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER