Teknoloji

Android O’nun resmi duyurusu 21 Ağustosta yapılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google iki önemli olayı bir arada kutlamak için bir web sitesi açtı. Söz konusu önemli olaylardan bir tanesi 21 Ağustosta gerçekleşecek ve ABD’nin bir ucundan diğer ucuna en iyi şekilde izlenebilecek olan tam güneş tutulması. Diğeriyse Android O’nun resmi lansmanı olacak. İkincisi, birincisiyle aynı anda gerçekleşecek şekilde ayarlanıyor.

Dedikodular Android O’nun 21 Ağustos tarihinde çıkacağını işaret ediyordu. “android.com/o” adresinden geçici olarak yönlendirilen “android.com/eclipse” sitesi de bunu doğrular nitelik taşıyor. Web sitesinde yer alan sayaç da 21 Ağustos Pazartesi, Türkiye saatiyle 21.40’ta sıfırlanacak şekilde ayarlanmış. Google, söz konusu saatte New York şehrinde düzenleyeceği bir etkinlikle de, Android O’nun resmi duyurusunu gerçekleştirecek, yeniliklerini gözler önüne serecek.

Google söz konusu etkinliği internet üzerinden gerçekleştireceği canlı yayın ile birlikte tüm dünyaya ulaştıracak.

Söz konusu etkinlikte, yukarıda belirttiğimiz gibi, Android O sürümünün resmi olarak duyurulması bekleniyor. Aylardır çıkan geliştiricilere özel ön izleme sürümlerinin ardından, Google’ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü nihayet son kullanıcılara ulaşmaya başlıyor.

Android O sürümünün Google Pixel, Google Pixel XL, Google Nexus 5X, Google Nexus 6P ve birkaç cihaza daha hemen ulaştırılmasını bekliyoruz. Bu arada ilerleyen haftalarda çıkacak Google Pixel 2 ve diğer cihazlarla birlikte Android’in bu en yeni sürümü yayılmaya başlayacak.

En çok merak edilen noktalardan bir tanesi de Android O’nun resmi adını ne olacağı. Ortalıkta Oreo, Orangina, Oatmeal ve hatta Octopus gibi adlar dolaşıyor. İçlerinde en güzel ve en akılda kalıcı olanı Oreo gibi görünüyor. Ancak Google’ın son kararını pazartesi akşamı öğrenmiş olacağız.

İLGİLİ HABERLER