Teknoloji

Android O 21 Ağustos tarihinde dağıtıma çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android O Google tarafından ilk kez geçtiğimiz mart ayında ortaya çıkarılmıştı. O zamandan bu yana birkaç tane herkese açık beta sürümü gördük. Ancak bitmiş versiyonun ne zaman resmen dağıtıma çıkacağına dair net bir tarihi henüz göremedik. Android camiasındaki iki güvenilir kaynağa göre bu tarih 21 Ağustos olabilir.

Mobil cihaz sızıntıları konusundan güvenilir bir kaynak olan Evan Blass ve Android Police sitesi editörü David Ruddock, 21 Ağustos tarihinin Android O’nun dünyaya yayılmaya başladığı tarih olabileceğini söylüyor. Her iki güvenilir kaynaktan da bu yönde iddiaların gelmesi, söz konusu tarihe olan inancı artırıyor.

Söz konusu tarih pazartesi gününe, hafta başına denk geliyor. Aynı zamanda o gün ABD’de bir tam güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulmasının bir “O” harfine benzeyeceğinden yola çıkan Google, çıkışı bu tarihe getirerek güzel bir pazarlama hareketi de gerçekleştirebilir.

Tabii ki, ilk olarak Türkiye’de pek fazla satılmayan Pixel ya da Nexus telefonları Android O’yu almaya başlayan ilk telefonlar olacaktır. Türkiye’de Android O ile tanışacak ilk mevcut Android telefon sahipleri muhtemelen General Mobile’ın en yeni telefonlarını kullananlar olacaktır.

Peki, Android O’nun adı ne olacak. Android 7.0 Nougat’ın takipçisi olacak sürüm için Oatmeal, Oreo ve bunun gibi tahminler yapılıyor. Bu arada Android O’nun en son beta sürümünde bir ahtapot sürpriz yumurtasının bulunması, bu sürümün Octopus, yani “Ahtapot” olarak da adlandırılabileceğini düşündürüyor. Eğer durum böyle olursa, Google’ın yıllardır adlandırmalarda kullandığı tatlılardan da vazgeçtiğini görmüş olacağız.

Nougat’tan bahsetmişken, bu sürümün bitmiş hâli 22 Ağustos 2016 tarihinde genel dağıtıma sunulmuştu. Bu nedenle Android O için 21 Ağustos tarihi çok da mantıksız görünmüyor. Yeni gelişmeler olursa, bunları aktarmaya devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER