Teknoloji

Android O üçüncü beta sürümüyle çıkışa biraz daha yaklaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android o

Android O yaz sonu için hedeflenen çıkış takvimine uygun şekilde ilerliyor. Mobil işletim sisteminin gelecek nesil sürümü için planlanan dört geliştirici ön izleme sürümünden üçüncüsü yayınlandı. Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel ve Pixel XL kullanıcılarına özel olan beta programına daha önce gelen güncellemeler yeni ve ön plana çıkarılmış özellikleri içerirken, bu en son güncelleme daha çok uygulama geliştiricileri ilgilendirecek nitelikleri taşıyor.

Bu son güncellemeyle birlikte Android O ve onun yazılım geliştirme araçları için API’lar en son hâlini alıyor. Bu da uygulama geliştiricilerinin, mobil işletim sisteminin gelecek sürümü beta programına katılmamış olan geniş kullanıcı kitlesi için yayınlandığı zamana kadar uygulamalarını uyumlu hâle getirmeleri için yeterli süreyi tanıyacaktır.

Uygulama geliştiricileri, son ön izleme sürümünde sunulan geliştirmelerle birlikte uygulamalarını Android O ile birlikte gelecek yeni bildirim kanalları, nokta sembolüyle gösterilen bildirim durumu ve resim içinde resim gibi özelliklere uyumlu hâle getirebilecekler.

Eğer Android O beta sürümünü destekleyen bir telefonunuz varsa ve bu telefon esas kullandığınız telefon değilse, o hâlde beta sürümünü yükleyip yenilikleri herkesten önce deneyebilirsiniz. Aksi durumda ise, Google’ın mobil işletim sisteminin gelecek nesil sürümünü ana telefonunuza yüklememeniz daha yerinde bir karar olacaktır. Çünkü hâlâ genel kullanıcı deneyimini etkileyen çeşitli hatalar bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER