Teknoloji

Android Nougat benimseme oranı henüz yüzde 1’in altında

android nougatGoogle her ay düzenli olarak Android sürümlerinin benimseme oranlarına ilişkin istatistikleri paylaşıyor. Bu istatistikler sayesinde hangi Android sürümlerinin geniş kitleler tarafından kullanıldığını görmek mümkün oluyor. Açıklanan son rakamlar, Google’ın en yeni Android sürümü Nougat’nın benimseme oranının henüz yüzde 1 seviyesinin altında olduğunu gösteriyor. Android Nougat benimseme oranı, bir ay öncesine göre yüzde 0.1 oranında artarak yüzde 0.4’e ulaştı.

Aralık ayı rakamlarına göre, Android cihazlarının yüzde 34’ü Android Lollipop sürümleriyle çalışıyor. Bu rakamda da bir ay öncesine kıyasla yüzde 0.1’lik bir düşüş kaydedildi. Android 5.0’ın benimseme oranı yüzde 10.8, 5.1’in benimseme oranı yüzde 23.2 oldu. En popüler Android sürümleri sırasında ikinci sırada ise Android 6.0 Marshmallow bulunuyor. Android cihazlarının yüzde 26.3’ü Android Marshmallow ile çalışıyor. Android KitKat sürümleri yüzde 24, Jelly Bean sürümleri yüzde 12.8, Ice Cream Sandwich ve Gingerbread sürümleri de yüzde 1.2 benimseme oranıyla listede yer alıyor. Yıllanmış Android sürümlerinden biri olan Froyo da yüzde 0.1 benimseme oranıyla varlığını sürdürüyor.

Android Nougat bu ay itibarıyla daha geniş bir kitleye ulaşabilir

Google, Android 7.1.1 güncellemesini bugün itibarıyla Nexus cihazlarına ve General Mobile 4G’ye dağıtmaya başladı. Dolayısıyla ocak ayında açıklanacak rakamlarda Android Nougat’nın benimseme oranının biraz daha yüksek çıkması muhtemel görünüyor. Üreticilerin Nougat’ya geçiş takvimlerini açıklamış olması da söz konusu sürümün ne zaman daha geniş kitlelere ulaşacağıyla ilgili olarak fikir edinmeyi sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER