Teknoloji

Android Mesajlar uygulamasına koyu renk modu geliyor

android mesajlar koyu renk modu
android mesajlar koyu renk modu
Görsel: The Verge

Android Mesajlar uygulamasının gelecek versiyonuna yenilenmiş bir görünüm geliyor. Her şeyden önemlisi, kullanıcılar koyu temaya geçme imkanına sahip olacaklar.

Kullanıcı arayüzü biraz daha temiz hâle getirilirken, renklerin bazıları çıkarılıyor, gri renkli arka planın yerine beyaz renk daha çok tercih ediliyor. Aynı zamanda “koyu modu etkinleştir” şeklinde bir düğme de ekleniyor. Bunu açtığınızda arka plan siyah boyanıyor, metinler de beyaza dönüyor. Söz konusu güncelleme kademeli biçimde kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Koyu renk modunu etkinleştiren özelliğin dışında, en büyük değişiklikler arasında yeni yazı tipi ve eski “+” işaretinin yerini alan, sağ alt köşeye yerleştirilmiş büyük mavi renkli “Sohbeti başlat” butonu oluyor. Buna ek olarak, hangi modda olursanız olun, sohbet butonu mavi renkte gösteriliyor. Bunun Google‘ın iMessage‘a ve onun yeşil renkli SMS balonuna verilen bir cevap olarak düşünebilirsiniz. Ne yazık ki, bu değişiklikle birlikte sohbet balonunun rengini değiştirme veya kişileriniz için özel renk atama gibi imkanlar da kalkmışa benziyor.

Google uygulamalarını güncellenmiş Material Design şablonuna uygun biçimde güncelleştirmeye ve tüm uygulamalarında tutarlı bir görünüm sunmaya çalışıyor. Android uygulamaları da bu sayede daha modern görünümler kazanıyor. Android Mesajlar da bu akıma en sonunda uyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER