Teknoloji

Android internet kullanıcıları arasında Windows’tan daha popüler

google play store çince uygulamalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-logo-200616StatCounter mart ayına ait internet kullanım rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan rakamlar, Android’in dünyanın en popüler işletim sistemi hâline geldiğini gösteriyor. Bir zamanlar rakipsiz olan Windows’u küçük bir farkla geride bırakan Android internet erişimi için en fazla kullanılan platform konumuna yükseldi.

Söz konusu durum, doğal bir ilerleme olarak değerlendirilebilir. Her yıl satılan Windows işletim sistemli PC sayısı 200 milyonda kalırken, Android cihaz sayısı 1 milyarı buluyor. StatCounter’ın verilerine göre, Android kullanım rakamları konusunda ilk kez Windows’u geride bıraktı.

Android internet kullanıcılarına iki koldan ulaşıyor

Mobil internet kullanımı, son iki yıldır masaüstü internet kullanımı rakamlarını geride bırakıyor. Özellikle gelişmiş pazarlarda insanlar pek çok şeyi yapabilen akıllı telefonları ve hızlı LTE bağlantılarıyla masalarından uzaklaşıyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki gençler ise ellerindeki tek bağlı cihaz olan akıllı telefonlar sayesinde çevrim içi oluyor. Android her iki eğilimden de en çok yararlanan işletim sistemi olarak iPhone ve iPad’in dışında kalan mobil pazarı kontrol ediyor.

android internetStatCounter’ın verileri, 2.5 milyon web sitesine yerleştirilen takip araçlarından çekiliyor. StatCounter, daha önce Google Chrome’un Internet Explorer’ı geride bırakmasında da önemli bir rol oynamıştı. Ancak internet kullanımının ölçümünün web siteleriyle kısıtlı olması önemli bir sorunu da beraberinde getiriyor. Mobil cihazlar üzerinde internet kullanımı, tarayıcılar üzerinde olduğu kadar uygulamalar üzerinde gerçekleşiyor. StatCounter da uygulamaları dikkate almıyor. Bu da iOS’in listede neden geride kaldığının daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Ancak bu durum, Android’in Windows’un önüne geçişinin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER