Teknoloji

Opera’nın Android internet tarayıcısı tablet desteği kazandı

WebKit trenine binen ve iPad için özel bir tarayıcı çıkaran Opera şimdi de dikkatini Android tabletlere çevirmişe benziyor. Android için Opera 18 ile birlikte akıllı telefonlara özel internet tarayıcısı daha büyük ekranlı cihazlara uygun hâle getiriliyor.

opera-android-tablet-uygulama-211113

Tabii ki, her şey bununla bitmiyor. Navigasyon ve menü butonları tablet kullanırken parmakların rahatlıkla erişebileceği yerlere yerleştirilirken Keşfet özelliği geliştirildi, böylelikle kullanıcıların ilgi ve konumlarına uygun gazete ve dergi içerikleri arasında sürükleyerek gezinmelerine imkan sağlandı.

Diğer internet tarayıcıları gibi Opera’nın Android tablet uygulaması da veri kullanımından tasarruf etmeyi sağlayan çeşitli özelliklerle geliyor. Off-Road olarak adlandırılan özel bir mod herkese açık bir Wi-Fi bağlantısı üzerindeyken çevrimiçi kalmaya yardımcı oluyor, bağlantının ideal koşullarda olmadığı durumlarda da veri kullanımını azaltmaya çalışıyor. Google’ın Chromium 31 çerçevesi tarafından desteklenen Opera’nın tablet uygulamasını aşağıdaki Play Store bağlantısını takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> Google Play Store (Opera Android), Opera Press

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER