Teknoloji

Android ile çalışan BlackBerry Passport görüldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry-passport-android-lollipop-240815

BlackBerry Venice, Android ile çalışabilecek tek Android telefon değil gibi görünüyor. Passport’un da Android ile çalışan versiyonunun çıkabileceği söyleniyor.

BlackBerry’nin Android ile olan ilişkisi uzun zaman öncesine dayanıyor. Öncelikle BlackBerry 10’da Android tabanlı uygulamaların çalıştırılabilmesine imkan tanındı. Daha sonra Amazon Appstore uygulama mağazası BB10’a eklendi.

Şirketin CEO’su John Chen geçtiğimiz haftalarda CNBC’ye verdiği bir röportajda Android’in yeteri kadar güvenli olması durumunda onu kullanmakla ilgilenebileceklerini söylemişti.

Ancak son günlerde Android’li BlackBerry cihazının beklentileri, Venice ile ilgili olarak çıkan dedikodularla birlikte daha da arttı. Herkes BlackBerry Venice’in Android ile çalışacak ilk BlackBerry telefonu olmasını beklerken, ortaya bir de Android Lollipop ile çalışan BlackBerry Passport Silver Edition akıllı telefonu çıktı.

TudoCelular tarafından paylaşılan bilgilere göre, BlackBerry ilk önce yeni tasarladığı Venice kod adlı ve kızaklı klavyeye sahip Android cihazını çıkarmayı planlıyor. Eğer bu telefon belirli bir popülarite yakalarsa, o hâlde 2016 yılında da Passport’un Android versiyonu çıkacak.

TudoCelular Brezilyalı bir YouTube yapımcısı Dudu Tec Rock’ın yayınladığı Android’le çalışan BlackBerry Passport inceleme videosuna dikkat çekiyor. Brezilyaca olarak hazırlanan bu videoda konuşan kişinin söylediklerinden bir şey anlamak kolay değil, ancak videonun beşinci dakikasından itibaren Android’li BlackBerry cihazını görmek, onunla ilgili bir fikir sahibi olmak mümkün oluyor.

BlackBerry Passport Silver Edition cihazının bazı bölümleri, ekrana ve gövdeye eklenen prototip numaralarını saklamak amacıyla pikselleştirilmiş.

Videoda Passport’un Android Lollipop’un geleneksel versiyonu çalışıyor. Passport’un ilgi çekici özelliklerinden bir tanesi ekranda kaydırma işlevini fiziksel klavye üzerinde parmağı kaydırarak gerçekleştirmek. Bu özellik videoda gösteriliyor. Ayrıca BlackBerry’ye özel bazı küçük detaylar dikkat çekiyor, bunlar arasında Twitter gibi uygulamalarda bildirim ikonunun klasik kırmızı BlackBerry yıldız ikonu olması da bulunuyor.

Passport’un büyük bir kare ekranı olduğu için, Hızlı Ayarlar içinde geniş ekrana geçiş için bir kısayol da bulunuyor. Bu videoda Chrome’un boyutunu yeniden yapılandırma işlemi gerçekleştiriliyor, böylelikle internet tarayıcısı ekrana düzgün biçimde sığıyor.

Ekran klavyesi de fiziksel klavyenin üstünde açılabiliyor, buna ek olarak geleneksel Android uygulamalarını da bu cihazda çalıştırmak mümkün oluyor. Google Play erişimi de mevcut.

BlackBerry Hub ise videoda göze çarpmayan ayrıntılardan bir tanesi. BlackBerry Android telefonu çıktığında, bu telefonun ayırt edici özelliklerinden bir tanesinin de BlackBerry Hub olması bekleniyor.

Ne BlackBerry Venice ne de Android’li BlackBerry Passport telefonu için resmi doğrulama gelmedi. Ancak dedikodular BlackBerry Venice’in kasım ayında, Android’li Passport’un da 2016’da çıkacağını işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER