Teknoloji

Android için daha kapsamlı egzersiz cihaz desteği için çalışılıyor

Giyilebilir egzersiz cihazları teknoloji dünyasının en hızlı gelişen alanlarından bir olarak dikkat çekiyor. Akıllı kol saatleri, gözlükler ve hatta giysilerle birlikte yepyeni bir akım giderek gelişiyor. Bu cihazların Android ile daha düzgün şekilde çalışması için, mobil işletim sistemi içinde gerekli uygulama programlama arayüzlerinin (API) sunulması gerekiyor.

google-fitness-api-200114

Görünüşe göre, Google da bunun için çalışıyor. Android için egzersiz API’si olduğu gözüken bazı kod satırlarına rastlandı. Kodun tamamlanıp çıkışa hazır hâle geldiği konusundaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan kod satırında “fitness:v1” yazan bölüm ve “Android fitness API” başlığı dikkat çekiyor. Kodun tanım kısmında da “Sensörler ve Android cihazınızdan egzersiz verileri” yazısı bulunurken, sahip bölümünde de google.com bilgisi bulunuyor.

API sayesinde Google’ın egzersiz cihazlarından veri almasının ve bunları farklı sensörlerden alınıp derlenen anlamlı veriler hâlinde kullanıcılara sunmasının mümkün olacağı anlaşılıyor. Kodun kullanılacağı servis ve onun detayları hakkında fazla bilgi yok, ancak bir sonraki Android sürümünde egzersiz cihazları için daha kapsamlı destek beklemek yanlış olmayacaktır.

İlgili >> GoogleSystem

İLGİLİ HABERLER