Teknoloji

Android AirDrop’a Fast Share ile yanıt verecek

android fast share

AirDrop, cihazlarının kullanışlı yönlerinden bahsetmeyi seven iPhone sahiplerinin öne çıkardığı özellikler arasında yer alıyor. Bu özellik sayesinde iPhone kullanıcıları birbirleriyle veya Apple markalı diğer ürünlerle rahatlıkla fotoğraf, belge ve bağlantı paylaşımı yapabiliyor. Google da yakında Android kullanıcılarına benzer bir özelliği sunmaya hazırlanıyor. Android kullanıcılarının kolay dosya paylaşımı yapmasını sağlayacak bu özellik Fast Share adını taşıyor.

9to5Google ekibi, henüz test aşamasında olan Fast Share’i şimdiden aktif hâle getirmeyi başardı. Tıpkı AirDrop gibi, Fast Share de Wi-Fi ve Bluetooth’un bir kombinasyonunu kullanıyor. Fast Share sayesinde Android cihazlar arasında birkaç dokunuşla dosya paylaşımı yapmak mümkün hâle geliyor.

Ancak AirDrop ve Fast Share arasında belirgin farkların olduğunu da unutmamak gerekiyor. Kişi listesindekilere yapılan dosya transferlerine bir sınırlama getirilemiyor gibi görünüyor. “Tercihli Görünürlük” özelliği ise cihaz sahibinin favori kişileri tarafından Fast Share kapalıyken bile görülebilmesi anlamına geliyor. Fast Share’in örnek paylaşım ekranı ise özellik sayesinde Android telefonlar dışında Chromebook’lar, Wear OS saatler ve hatta iOS cihazlarla bile dosya paylaşımı yapılabileceğini gösteriyor. iOS ile paylaşımın özel iOS uygulaması üzerinden desteklenmesi muhtemel görünüyor.

Fast Share’in kullanıcılarla ne zaman buluşacağı şu an için bilinmiyor. Bir Google Play Hizmetleri özelliği olan Fast Share için Android Q‘ya ihtiyaç duyulmuyor. Google’ın da bekleme süresini fazla uzun tutmayacağı düşünülüyor. Şirket, Android Q ile NFC tabanlı Android Beam’e yönelik desteği keseceğini daha önce açıklamıştı. Bu da Fast Share’in Android kullanıcıları arasında hızlı dosya paylaşımı için tek seçenek olabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER