Ulaşım

Android Auto yeni tasarımıyla yola odaklanmayı kolaylaştırıyor

google android auto

Android Auto oldukça kullanışlı bir araç olsa da, hâlâ 2014’ten kalan bazı unsurlarını muhafaza etmesi nedeniyle biraz demode görünüyor. Ancak bu durum kısa süre içinde değişecek. Google‘ın Android Auto’ya hazırladığı yeni arayüz, hem sürücülerin yola odaklanmasını kolaylaştırıyor hem de dokunmatik ekranın merkezde olduğu modern otomobillere daha uygun hâle geliyor.

Android Auto‘nun yeni navigasyon çubuğu sayesinde kullanıcılar farklı uygulamalardayken de yönlendirme bilgilerini adım adım görebilecek. Bir şarkıyı geçmek veya evi aramak için ekrana eskiye kıyasla daha az dokunmak yeterli olacak. Buna ek olarak, yenilenen bildirim merkezi sayesinde kullanıcılar yolun ortasındayken kendilerini gelen bir cevapsız çağrıya dönmek veya bir mesajı yanıtlamak konusunda daha az zorunlu hissedecek. Buna ek olarak, kalınan yerden yola devam etmek de daha kolay olacak. Android Auto, otomobil çalıştırıldığında hem medya oynatmaya yeniden başlayacak hem de favori navigasyon uygulamasını açacak.

Android Auto’nun en önemli yeniliklerinden birisi de koyu renk teması olacak. Koyu renk teması sayesinde platform hem otomobillerin iç tasarımına daha iyi uyum sağlayacak hem de ekran gece yolculuklarında sürücülerin gözünü daha az alacak. Ekstra geniş ekranlarda da kullanıcılara daha fazla bilgi gösterilecek.

Yeni Android Auto tasarımı, bu yazın sonları itibarıyla tüm uyumlu otomobillere dağıtılacak. Burada Android Q kadar büyük bir güncelleme söz konusu olmasa da, yola Android deneyimiyle devam eden otomobil sahipleri için önemli bir değişimin yaşanacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER