Ulaşım

Android Auto için uyumlu otomobile ihtiyaç duyulmayacak

android autoGoogle, I/O 2016 için düzenlediği geliştirici etkinliğinde Android Auto ile ilgili önemli duyurular yaptı. Bu duyurulardan birisi de, platformdan faydalanmak için uyumlu bir otomobile veya üçüncü taraf konsol ünitesine ihtiyaç kalmayacağının açıklanması oldu.

Platformun telefon uygulaması için yayınlanacak güncelleme, tam teşekküllü deneyimin bir otomobile gerek duyulmadan telefon üzerinden yaşanmasını sağlayacak. Şirket, kullanıcıların telefonlarını araç konsollarına monte ettikleri bir yuvaya yerleştirmelerini ve navigasyon ya da diğer bilgi ve eğlence araçlarına telefon üzerinden erişmelerini amaçlıyor. Günümüzde akıllı telefon ekranlarının ne kadar büyüdüğü düşünülünce Google’ın bu kararı kulağa oldukça mantıklı geliyor. Tıpkı otomobil ekranlarındaki Android Auto deneyiminde olduğu gibi, telefon üzerinden sunulan platformda da arayüz sadeleştirilecek ve kullanıcının dikkatini dağıtmamak adına etkileşimlerin büyük kısmı sesli olarak gerçekleştirilecek.

Telefonu üzerinden müzik dinlemek veya sesli navigasyon komutlarını daha iyi duymak isteyenler, telefonlarını Bluetooth veya kulaklık jakı aracılığıyla otomobilin ses sistemine bağlayabilecek. Ancak teorik olarak tüm bu ihtiyaçları telefon üzerinden karşılamanın da mümkün olduğunu unutmamak gerekiyor.

Android Auto ve Apple imzalı CarPlay gibi araç içi bilgi ve eğlence sistemleri otomotiv sektöründe her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Ancak bazı otomobil üreticileri halen bu değişime ayak uydurma konusunda biraz yavaş kalıyor. Google’ın söz konusu hamlesiyle bu üretici grubunun açığını kısa yoldan kapattığını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER