Teknoloji

Android Auto artık sadece park halindeyken çalışan uygulamaları gösteriyor

android auto samsung

Google, Android Auto platformunu yeni özelliklerle güncellemeye devam ediyor. En son eklemelerden birisi, kullanıcılara sadece otomobil park halindeyken çalışan uygulamaları gösteriyor.

Android Auto’da farklı amaçlara hizmete eden pek çok uygulama bulunuyor. Ancak bunlardan bazıları sadece araç tamamen durduğunda ya da park edildiğinde kullanılabiliyor. Elektrikli araçlar için araç şarj olurken bir eğlence biçimi olarak sunulan dokunmatik ekran oyunlarından oluşan bir koleksiyon olan GameSnacks bu grubun öne çıkan üyeleri arasında yer alıyor.

GameSnacks ve benzer nitelikteki diğer uygulamalarda artık uygulamanın sadece araç park hâlindeyken çalıştığını gösteren bir işaret olacak. Daha önce kullanıcılar bu bildirimi sadece uygulamayı açmaya çalıştıklarında görüyordu.

android auto

Android Auto güncellemesi farklı yenilikler de sunuyor

Artık kullanıcılar sadece araç park edilmişken çalışan uygulamaların yanında bir “P” harfi görecek. Bu küçük değişiklik Google tarafından ilan edilmese de, pek çok kullanıcı en son sürümle birlikte bunu fark etti.

En yeni sürümle birlikte Google kullanıcılara başka özellikler de sunuyor. Artık kullanıcılar mesaj özetlerini de görebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER