Ulaşım

Android Auto güncellemesi sürüş emniyetini artırıyor

android auto samsung

Android Auto için hazırlanan son güncelleme, platformun otomobillerde görülen arayüzüne önemli değişiklikler getiriyor. Koyu renk modu, yeni tasarımın en dikkat çekici unsuru olarak öne çıkıyor. Google, bir yandan da Android Auto’nun akıllı telefon uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor.

Android Police sitesinde yer alan habere göre, telefonlardaki Android Auto uygulamasının görevlerini mevcut Google Asistan uygulaması üstlenecek. Uygulamaya bunun için özel bir arayüz eklenecek. Söz konusu arayüz, “Google Asistan Sürüş Modu” adını taşıyacak.

Kullanıcılar bu yeni modu sadece telefona “Haydi sürelim” diyerek aktif hâle getirebilecek. Hâlihazırda Google Asistan’a bu komut verildiğinde Google Haritalar uygulaması açılıyor veya bir web araması gerçekleştiriliyor.

Android Auto’nun mevcut uygulamasının fişinin ne zaman çekileceği konusunda kesin bir tarih verilmiş değil. Google, şimdilik sadece yaz bitmeden bu kararın uygulamaya koyulacağını açıklamakla yetindi. Bu da ağustos ayında Android Auto’nun mobil uygulamasına veda edilebileceği anlamına geliyor.

Android Auto’nun otomobil versiyonu ise kapsamlı bir görsel değişimden geçiyor. Koyu modun dağıtımına başlayan Google, bir yandan da geçtiğimiz mayıs ayında detaylarını duyurduğu yeni tasarımı araç içi ekranlara getiriyor.

android autoGüncellemenin sadece tema değişikliğinden ibaret olmadığını belirtmek gerekiyor. Arayüzde kullanıcıların işini kolaylaştıracak ve sürüş emniyetini artıracak değişikliklerin yapılmış olması dikkat çekiyor. Örneğin; bir yandan yol tarifi alıp diğer taraftan da müzik çalan sürücüler, medya oynatıcısının kontrollerinin yanında yol tarifinin bir sonraki aşamasını görecek.

Android Auto sürücülerin tercihlerini otomatik olarak başlatacak 

Android Auto kullanıcılarına sunulan bir diğer yenilik ise otomatik başlatma özelliği. Bu özellik sayesinde telefon otomobile bağlandığında tercih edilen navigasyon ve müzik uygulaması otomatik olarak başlatılacak. Bu küçük bir değişiklik olsa da, sürücülerin konsantrasyonunu kuvvetlendirmek ve yolculuğa daha hızlı başlamak açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER