Teknoloji

Android 9 Pie güncellemesi Pixel XL’in hızlı şarj özelliğini etkiliyor

android 9 pieYeni Android sürümlerinin ilk yayınlandıklarında bazı sorunlar barındırması, Google adına artık bir gelenek hâline gelmiş durumda. Şirket bu geleneği geçtiğimiz hafta yayınladığı Android 9 Pie güncellemesiyle de sürdürüyor. Android Auto’da yaşanan problemi uygulama için yayınladığı güncellemeyle çözen şirketin önünde Google Pixel XL sahiplerini etkileyen başka bir sorun daha duruyor.

Pek çok Pixel XL sahibi, Android Pie güncellemesinin ardından telefonun hızlı şarj özelliğini kaybettiği şikayetini çeşitli mecralarda dile getirdi. Google’ın cihazla sunduğu orijinal şarj adaptöründe bile bu sorunun görüldüğü belirtilirken, özellikle üçüncü taraf şarj adaptörlerini kullananların hızlı şarjın işlememesi sorunuyla daha yoğun biçimde karşılaştığı ifade edildi.

Google’ın söz konusu problemi “düzeltilemez” olarak etiketlemesi de kaygı verici bir işaret olarak değerlendiriliyor. Android 9 Pie yüzünden kaynaklandığı açık olan sorunun çözümü konusunda şirketin bir irade göstermemesi kafaları karıştırırken, konuya ilişkin olarak başka bir Pixel XL sahibi tarafından yapılan ikinci paylaşıma daha fazla kullanıcının destek vermesi dikkat çekiyor.

Google’ın Android 9 Pie kaynaklı bu sorunu Pixel telefonları için yayınladığı güvenlik güncellemelerinden biriyle çözebileceğine inanılıyor. Sadece Pixel telefonlarına özel olarak hazırlanan bu güncellemeler daha düşük bir sıklıkta yayınlanıyor. Hızlı şarj probleminden Pixel, Pixel 2 ve Pixel 2 XL kullanıcıları etkilenmemiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER