Manşetler

Android 7.1.1 Nougat 5 Aralıkta Nexus cihazlarına geliyor

android 7.1.1 nougatGoogle’ın geçtiğimiz ay tanıttığı Pixel ve Pixel XL, Android 7.1 Nougat ile yüklü gelen ilk cihazlar olmuşlardı. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada aralık ayının başları itibarıyla söz konusu yazılım versiyonunun başka cihazlara da ulaştırılacağı açıklanmıştı. Bu konudaki ilk somut bilgi nihayet geldi ve en azından Nexus cihazlarının ne zaman Android 7.1.1 Nougat ile buluşacağı ortaya çıktı.

Android 7.1, halihazırda geliştirici ön izlemesi olarak Nexus 6P, 5X ve Pixel C’ye yüklenebiliyor. 5 Aralık itibarıyla Android 7.1.1 Nougat güncellemesi tüm Nexus cihaz sahipleriyle buluşacak. Söz konusu tarih, Vodafone Avustralya tarafından yayınlanan sürüm notları aracılığıyla gün yüzüne çıktı.

Android 7.1.1 Nougat yeni emojileri beraberinde getirecek

Android 7.1.1 güvenlik konusunda çeşitli iyileştirmeler yapacak. Buna ek olarak, farklı mesleklerdeki kadın ve erkekleri gösteren emojiler de güncellemenin getirdikleri arasında yer alacak. Geliştiriciler ise bu sürümle birlikte uygulama kısayolu oluşturma imkanı yakalayacak. Pixel ve Pixel XL ise en son Nougat versiyonuyla telefonu kontrol için çift dokunuş ve kaldırma gibi özelliklere kavuşacak.

Güncelleme ilk üç gün boyunca gelişigüzel seçilen 10 bin cihaza gönderilecek. Takip eden 10 günde ise her gün uygun cihazların yüzde 10’luk kısmına güncelleme oluşturulacak. Bu aşamaların ardından Android 7.1.1 Nougat Nexus sahiplerince manuel olarak indirilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER