Manşetler

Android 14’ün çıkış tarihi için beklenen doğrulama dolaylı yoldan geldi

android 14 beta 5

Google’ın Android 14‘ün tam sürümünü ağustos ayında yayınlaması beklense de, şirket bir ters köşe yapmış ve ağustos ayında bir beta sürümünü daha dağıtıma çıkarmıştı. Bu hamlenin ardından Google’ın tam sürümü Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile birlikte kullanıma sunma ihtimali ağırlık kazanmıştı. Söz konusu ihtimal için beklenen doğrulama, dolaylı yolla da olsa, geldi.

Kanadalı mobil operatör Telus, sattığı telefonlar için yazılım güncellemelerinin ne zaman dağıtıma çıkacağını gösteren bir liste paylaştı. Söz konusu listede, Pixel 4a’dan itibaren tüm Pixel cihazlarının “Android U” güncellemesini alacağı ve bu güncellemenin çıkış tarihinin de 4 Ekim olduğu bilgisi yer alıyor.

Android U’nun Android Upside Down Cake (Tepetaklak Kek) isminin kısaltması olduğunu ve bu ismin de Google bünyesinde Android 14 için kullanılan kod adı olduğunu belirtmekte fayda var. Google’ın Pixel serisi telefonlarına Android U’yu 4 Ekim’den önce ulaştırması beklense de, bu öngörü gerçeğe dönüşmemişti.

Büyük ihtimalle Google’dan gelen bir talep nedeniyle Telus’un internet sitesinde ilgili listeyi artık görmek mümkün olmuyor. Ancak internete sızan bir bilginin dolaşımı da engellenemiyor. Paylaşılan bilginin doğru olmaması ihtimalinin ise çok yüksek olmadığını söylemek gerekiyor.

Android 14’ün çıkışıyla ilgili kesin bilgiler Pixel 8 serisinin tanıtım etkinliğinde paylaşılabilir

Android 14’ün çıkış tarihi konusunda kesin bilgiyi almak için fazla beklemek gerekmiyor. Google, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’yu 4 Ekim’de Türkiye saatiyle 17.00’da başlayacak etkinlikte tanıtacak. Bu etkinlikte en yeni Android sürümünün çıkışıyla ilgili kesin bilginin de paylaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER