Manşetler

Android 13 için hazırlanan ilk beta sürümü dağıtımda

google android 14

Google Android 13 için ilk beta sürümünü nisan ayında yayınlama sözü vermişti. İnternet devi, ayın son haftası itibarıyla bu sözünü yerine getirdi. Şirket, Android 13’ün ilk betasını Google Pixel 4 ve sonrasında piyasaya sürülen Pixel serisi telefonlar için dağıtıma çıkardı.

İlk beta sürümü sadece üç yeni özellik barındırıyor. Bu özelliklerden ikisinin de sadece geliştiriciler için olduğunu belirtmek gerekiyor. Beta sürümüyle paylaşılan medya dosyaları için daha detaylı izin kontrolleri geliyor.

Herkese açık olan ilk beta sürümü, ikinci geliştirici ön izlemesindeki tüm iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. Bunlar arasında uygulamaların bildirim gönderebilmesi için izin alması zorunluluğu da bulunuyor. Yeni fotoğraf seçici, Bluetooth LE ses ve USB üzerinden MIDI 2.0 desteğinin sunulması da Android 13’ün ilk beta sürümünde kullanıcıları bekleyen özellikler arasında yer alıyor.

Bu beta sürümünü uygun cihaza sahip herkes yükleyebiliyor. Ancak kullanıcılara bu beta sürümünü ana telefonlarına yüklememeleri öneriliyor. Beta sürümlerinin güvenilirlikleri artsa da, Google’ın haziran ayından önce platformun kararlılığına odaklanması beklenmiyor. Android 13’ün tam anlamıyla hazır hâle gelmesinin de ağustos ayını bulacağı belirtiliyor.

Android 13 için ilk beta sürümü dağıtıma çıksa da, daha somut değişiklikler için biraz daha beklemekte fayda var. Google’ın bunları I/O 2022’de duyurması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER