Teknoloji

Android 11 ile sunulan izin sıfırlama özelliği eski sürümlere geliyor

android 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 11 geçtiğimiz yazın sonlarında dağıtıma çıktığında getirdiği yeniliklerden birisi de uygulama izinlerinin otomatik olarak sıfırlanmasıydı. Eğer bir uygulama uzun süre boyunca kullanılmıyorsa işletim sistemi yüklemeden hemen sonra verilen izinlerden bazılarını kaldırabiliyor. Bu özellik kapsamının Android 11’le sınırlı olması nedeniyle çok fazla cihaza ulaşamamıştı. Ancak Google bu durumu değiştiriyor.

2021’in aralık ayından itibaren Android 6 ve daha üstü sürümlerin yüklü olduğu tüm cihazlarda bu özellikten faydalanmak mümkün olacak. Google Play hizmetlerindeki güncellemeyle sunulacak olan özellik milyarlarca cihaza ulaşacak.

Güncellemenin yüklenmesinin ardından Android 11 veya daha üstü sürümleri hedefleyen uygulamalarda bu özellik varsayılan olarak açık gelecek. Daha eski Android sürümlerinde ise manuel aktivasyon gerekecek.

Android 11 ile sunulan bu özelliğin eski sürümlere götürülmesi, Google’ın Android kullanıcıları için yaptığı küçük ancak deneyimin kalitesini artıran güncellemelerden biri olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER