Teknoloji

Pixel 6 Pro için hızlı şarj desteği iddiası

google pixel 6 ve pixel 6 pro

Hızlı şarj teknolojileri giderek yaygınlaşsa da, teknoloji dünyasının dev şirketleri bu teknolojileri benimseme konusunda pek aceleci davranmıyor. Samsung 45W ve 25W arasında gidip gelirken, Apple yeni iPhone’larda maksimum 20W şarj hızına izin veriyor. Google’ın Pixel telefonları ise şimdiye kadar 18W seviyesini geçmiş değil. Ancak bu durum Pixel 6 Pro ile birlikte değişebilir.

XDA Developers’ın haberine göre; Google, Pixel 6 Pro’da şarj kapasitesini artırmayı planlıyor. Tayvan’da NCC’ye sunulan belgeler, cihazın 33W şarj desteğine sahip olacağını gösteriyor. Bu bazı telefonlardaki 65W şarj desteğine kıyasla yavaş kalsa da, Google adına bir ilerleme olduğu söylenebilir.

Ancak bu durum telefonun kutusundan 33W destekli bir şarj adaptörü çıkacağı anlamına gelmiyor. Hatta Google’ın telefonla beraber bir şarj adaptörü sunmasının da garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Kullanıcıların 33W şarj için ekstra bir adaptör alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro büyük ihtimalle 19 Ekim’de tanıtılacak. Ancak henüz bunun için şirketten bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER