Teknoloji

AMD Yukon netbook işlemci platformunu duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoblog.com – Daha önce de beklendiği gibi, AMD 2008 Finansal Analistler Günü etkinliğinde netbook’ları destekleyecek işlemciler çıkaracağını duyurdu. Büyüme potansiyeli ve sunucu bölümündeki işlerin bahsinden sonra, AMD CEO’su Dirk Meyer netbook işine gireceklerini açıkladı.

Meyer 2009 yılında çıkarmayı planladıkları ürün gamında mini-notebook (ya da Intel’in deyimiyle netbook) kategorisi de bulunuyor. Yukon 1H09 platformu mini-notebook ve ultra taşınabilir cihazlara yönelik bir platform. 2009’un ilk yarısında çıkması beklenen bu platform üst uç, ince ve küçük notebooklar için yeterli bir altyapı sunacak.

Bunun yanında Meyer bir istemci işlemci haritası da gösterdi. Ultra taşınabilir cihazlar için tasarlanan “Conesus” 2009’da çıkacak ve 45 nm mimarisi tabanlı ve çift çekirdekli bir platform olacak. Geneva ve Ontario’nun 2010 ve 2011’de çıkması bekleniyor.

Geleneksel notebook’lar için tasarlanan Tigris 2H09 AMD’nin gelecekteki platformu; HD video desteği, gelişmiş pil ömrü vaat ediyor, ayrıca 45nm geliştirilmiş mobil çift çekirdekli işlemciler içeriyor.

ARM ve AMD geleceğe dair duyurular yaparken, Intel Atom işlemcileri ile bu işten hatırı sayılır paralar kazanmaya devam ediyor. Ancak başarı hem performansa hem de fiyata dayanıyor.

İLGİLİ HABERLER