Teknoloji

AMD Radeon Pro Vega GPU’lu MacBook Pro’lar çıkıyor

macbook pro

Apple’ın bugünkü etkinliği çoğunlukla MacBook Air ve iPad Pro odaklı olsa da, MacBook Pro serisi için de sessiz sedasız şekilde bir güncelleme duyuruldu.

MacBook Pro’ya gelecek ay itibarıyla ilk kez AMD Radeon Pro Vega grafik seçenekleri ekleniyor. Apple, bu yeni grafik yongalarının video düzenleme, 3D tasarım ve oluşturma gibi işlerde, daha önce MacBook Pro’da sahip olunabilen en iyi GPU seçeneği olan Radeon Pro 560X’e göre yüzde 60’a varan performans artışı sunabileceğini kaydetti.

AMD’nin Vega grafik kartları ilk kez geçen yıl, masaüstü bilgisayarlar için çıkmıştı. Apple’ın iMac Pro’ları için bir seçenek olarak sunuluyor. Ancak ilk kez dizüstü bilgisayarlara giriş yapacak.

AMD, yeni Radeon Pro Vega 20 ve Pro Vega 16’nın “daha serin ve sessiz biçimde çalışma” imkanı sunacağını söylüyor. Bu da doğal olarak pilin daha idareli biçimde kullanılmasını sağlayacaktır. Halbuki masaüstü Vega yongaları güç bakımından epey cömert davranmalarıyla biliniyor.

Eğer dahili Vega grafik işlemcileriyle donatılmış yeni MacBook Pro’lardan istemezseniz, harici GPU kutularından bir tane edinerek masaüstü AMD grafik kartını mevcut dizüstü bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Apple’ın web sitesinde, harici GPU uyumlu kartların listesi var. Bunların arasında Vega modelleri de yer alıyor.

15 inçlik, Radeon Pro Vega 20 veya Radeon Pro Vega 16 GPU’lu MacBook Pro modelleri 14 Kasım’dan itibaren satışta olacak. Fiyatları henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER