Teknoloji

AMD işlemcili taşınabilir oyun cihazları yolda

amd

Steam Deck‘i duymuş olmalısınız, ancak bu cihaz, AMD’nin işlemcilerini kullanan ve şu anda geliştirilmekte olan başka taşınabilir oyun cihazlarının sadece başlangıcı. Özellikle AMD iş birliği ile geliştirilen Ryzen Z1 işlemcili Asus ROG Ally ve diğer üç benzer cihazın yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Geekbench sızıntılarına göre Asus, iki farklı Ryzen Z1 işlemci kullanmayı planlıyor: altı çekirdekli ve 12 iş parçacıklı Ryzen Z1 ile sekiz çekirdekli ve 16 iş parçacıklı Ryzen Z1 Extreme. Bu işlemciler, performans ve enerji tüketimi açısından daha üst düzeyde olacak.

VideoCardz tarafından tespit edilen bir kargo manifestosu, ROG Ally’nin Ryzen 7 7840U adlı başka bir işlemciyle de gelmesini öngörüyor. Bu işlemcinin, Aokzoe A1 Pro, Ayaneo 2S ve GPD Win Mini gibi diğer taşınabilir oyun cihazlarında da kullanılacağı düşünülüyor.

Aokzoe, Ryzen 7 7840U işlemcili A1 Pro’nun Steam Deck ile başa baş performans gösterdiğini iddia ediyor ve YouTube’a yüklediği videolarla bu iddiasını destekliyor.

Bu cihazlar şimdilik sadece küçük bir bakış açısı sunuyor ve bu şirketlerin uygun fiyatlarla piyasaya sürüp sürmeyecekleri ya da Windows’u taşınabilir oyun cihazları için kullanıcı dostu hale getirmek için Microsoft ile işbirliği yapacakları bilinmiyor. AMD ise bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmadı.

İLGİLİ HABERLER