Teknoloji

AMD CES 2019’da yeni bir Radeon GPU duyurabilir

amd ces 2019

Son sızıntılar CES 2019’da yeni Ryzen masaüstü işlemciler ve APU’lar göreceğimizi gösteriyor. Aynı zamanda yeni Radeon grafik kartlarını da bu etkinlikte görme şansımız bulunuyor.

Wccftech, yeni Radeon grafik kartlarının duyurulacağına dair bir doğrulama aldığını iddia ediyor. Bu durumda 7nm Vega II GPU’ların tanıtıldığını görebiliriz. AMD daha önce 7nm grafik mimarisini çıkaracağını söylemişti. Şirket bunu kurumsal pazar için çıkardığı Radeon Instinct GPU ile gerçekleştirmişti.

Yakın zamanda da AMD’nin yeni bir Vega II logosunun tescilini yaptırdığını görmüştük. Yine de, AMD’nin hızlı davranıp bunu geri çekmesi ve Polaris grafik kartlarının bir başka neslini tanıtması ihtimali de bulunuyor.

Her ne olursa olsun, 2018’de nispeten sessiz geçen GPU tarafının yeni yılda yeni grafik kartlarla canlanacağı ihtimali bile heyecanlandırmaya yetiyor.

Biraz daha kesin olan bir şey var. O da AMD’nin CES 2019’da yeni CPU’lar ve APU’lar çıkaracağı.

7nm masaüstü işlemciler kesin gibi görünüyor. Çünkü AMD, 12nm 2. nesil Ryzen işlemcilerin ardından 7nm işlemcileri çıkarmak için planları dahilinde ilerliyor. Aynı zamanda son bir sızıntı, 3. nesil Ryzen serisinin dört çekirdekli giriş seviyesi işlemcilerle başlayacağını ve genel kullanıcı kitlesine hitap eden 16 çekirdekli ilk CPU’lara kadar uzanacağını işaret ediyordu.

AMD’nin 12nm işlemcilerini yeni nesil ayrık Vega grafik kartlarıyla birleştirecek Picasso serisi APU’ların çıkışı da neredeyse kesin gibi görünüyor. Bu yeni yongaların aralarında gelecek nesil Surface dizüstü bilgisayarın da bulunduğu yeni nesil dizüstülerde çalışacağı söyleniyor. Aynı zamanda Xbox’ın sadece internet üzerinden oynanabilir oyunları sunacak gelecek nesil versiyonunda da bulunması bekleniyor.

Bu dedikoduların doğru çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz. Ancak kesin bildiğimiz bir şey var ki, o da AMD’nin CES 2019 etkinliğinin epey yoğun geçeceğidir. Detaylar her zaman olduğu gibi yine Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER