Teknoloji

Amazon’un iki farklı akıllı telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor

Amazon’dan konuya ilişkin bir doğrulama gelmese de, Kindle akıllı telefonuna ilişkin dedikoduların arkası kesilmiyor. Şirketin 2013 yılında akıllı telefonlara dair bir planının olmadığını duyurmuş olması da bu durumu değiştirmiyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, Amazon halihazırda iki farklı akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Gözde modelin 3D göz takip teknolojisine sahip olacağı ve ekranın 3D olduğuna dair bir izlenim vermek için cihazda dört kameranın kullanılacağı belirtilirken, telefonun 3D özelliğinin de, tıpkı Apple’ın iOS 7’deki hareketli duvar kağıdı gibi, paralaks sisteminin üzerine kurulu olacağı ifade edildi.

amazon-com-logo-070913

Cihazın donanımına ve hangi işletim sistemiyle çalışacağına dair bilgiler de şu an için ortaya çıkmış değil. Tıpkı Kindle Fire serisi tabletler gibi Kindle akıllı telefonun da özelleştirilmiş bir Android sürümüyle çalışması beklense de henüz bu konuya ilişkin kesin bir şey söylemek mümkün gözükmüyor. ”Smith” kod adıyla anılan akıllı telefonun Amazon tarafından bu yıl piyasaya sürülmek istendiği belirtilse de, hem işin donanım ve yazılım kısmındaki sıkıntılar hem de şirketten pek çok önemli çalışanın ayrılması nedeniyle şirketin bu isteğinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı dile getirildi.

Amazon’un 3D bir akıllı telefon üzerine çalıştığına dair ilk haberler geçtiğimiz mayıs ayında The Wall Street Journal tarafından gündeme taşınmıştı. Haberde akıllı telefonun ne zaman piyasaya çıkacağına ve fiyatına dair herhangi bir öngörüde bulunulmasa da, Amazon’un Cupertino’daki Lab126 isimli tesisinde çalışmaların devam ettiği belirtilmişti. Şirketin 3D akıllı telefona ek olarak daha düşük fiyatlı bir model üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında yer alıyor.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER