Teknoloji

Amazon Rusya’ya gönderileri ve Prime Video erişimini durdurdu

amazon rusya

Amazon, devam eden Ukrayna işgali nedeniyle Rusya ve Belarus’a yapılan gönderileri askıya alıyor. Bloomberg‘in haberine göre şirket, konuyla ilgili blog yazısında bu yeni gelişmeyi duyurdu. Ayrıca ülkede Prime Video’ya erişimi de engelliyor.

Amazon, konuyla ilgili yazısında “Rusya ve Ukrayna’da devam eden durum göz önüne alındığında, bölgede ek önlemler aldık.” dedi. “Rusya ve Belarus merkezli müşterilere perakende ürün sevkiyatını askıya aldık.”

Amazon, ülkede sattığı tek oyun olan açık dünya oyunu MMO New World‘ün yeni siparişlerini de durduruyor. EA Games, CD Projekt Red, Take-Two, Ubisoft, Activision Blizzard ve Epic Games gibi bir dizi başka oyun şirketi de ülkedeki satışları askıya aldı. Salı günü de, Amazon’un bulut bilgi işlem platformu Amazon Web Services, Rusya ve Belarus’ta yeni kayıt kabul etmeyi durdurmuştu.

Amazon’a ek olarak Apple, Microsoft, Samsung, Netflix ve PayPal gibi diğer büyük oyuncular Rusya ile iş yapmayı bıraktı. Amazon, hizmetlerini Rusya ve Belarus’ta erişime açık tutmuş olsa bile, kullanıcılar satın alma yapmakta zorlanacaktı. Çünkü Visa ve Mastercard ülkedeki operasyonları kapatarak, Rusya’daki bankalar tarafından verilen Mastercard veya Visa kartlarını ülke dışındaki ödemeler için kullanışsız hâle getirmişti. Bu büyük engeli aşmak için Rus bankaları, Çin’in UnionPay sistemini kullanan ve Rusların bazı denizaşırı satın alma işlemleri yapmasına olanak tanıyan kartlar çıkarmaya başlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER