Teknoloji

Amazon’un piyasa değeri de 1 trilyon doların üstünü gördü

amazon türkiye

Apple geçtiğimiz ayın başında piyasa değeri 1 trilyon doları gören ilk Amerikan şirketi olmuştu. Bu kilometre taşına ulaşan ikinci şirket de tahmin edildiği gibi Amazon oldu. Amazon piyasa değeri kısa bir süre için 1 trilyon doların üstüne çıktı.

Amazon’un hisseleri geçtiğimiz gün içinde bir ara 2050.50 dolar seviyesinden işlem gördü. Şirket böylelikle piyasa değerini 1 trilyon doların üstüne taşımak için ulaşması gereken 2050.27 dolar seviyesini geride bırakmış oldu.

Ancak bu durum fazla uzun sürmedi. Piyasalardaki dalgalanma nedeniyle Amazon’un hisseleri günü 2039.51 dolar seviyesinde tamamladı. Hâli hazırda şirketin piyasa değeri ise 994.75 milyar dolar seviyesinde seyrediyor.

Dünya genelinde piyasa değeri 1 trilyon doların üstüne çıkan üç şirket bulunuyor. Bu seviyeyi ilk olarak 2007 yılında Çinli petrol ve doğalgaz şirketi PetroChina görmüş, ancak bu durum fazla uzun sürmemişti. Apple ise geçtiğimiz ay itibarıyla geçtiği 1 trilyon dolar seviyesinin üstünde tutunmayı başarmışa benziyor. Yeni iPhone’ların yarattığı beklenti satışları, şirketin ağustos ayını rekorla kapatmasını sağlamıştı.

Amazon piyasa değeri konusunda önümüzdeki dönemde 1 trilyon dolar seviyesinin etrafında dolaşmayı sürdürecek gibi görünüyor. Ancak e-ticaret ve teknoloji devinin de bir süre sonra 1 trilyon doların üzerinde tutunması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER