Manşetler

Apple ABD’nin ilk trilyon dolarlık şirketi oldu

apple 1 trilyon dolarApple piyasa değeri 1 trilyon doların üstüne çıkan dünyadaki ilk şirket oldu. iPhone üreticisinin hem kendi öngörülerini hem de analistlerin tahminlerini geride bırakan güçlü 2018 mali yılı üçüncü çeyrek rakamlarının ve aynı zamanda gelecek dördüncü çeyrekle ilgili ortaya konan güçlü beklentilerin ardından, hisse senedi yükselişe geçti ve şirketin toplam değeri 1 milyar doları aşmış oldu.

Şirketin borsada işlem gören hisseleri, yerel saatle 11.48’de 207.05 dolarlık birim değere ulaştı. Daha sonra fiyatlarda hafif aşağı yönlü eğilim oluştu. Piyasanın değişken yapısı nedeniyle Apple 1 trilyon dolarlık şirket unvanını kaybedebilir, ancak ilerideki günlerde 1 trilyon dolar eşiğinin altında ve üstünde salınım yaparak bir süre sonra o değeri de geride bırakabilir.

Her ne olursa olsun Apple, şu anda piyasada trilyon dolar sınırını geçebilen ilk ve tek şirket oldu. Amazon da iyi gelen üçüncü mali çeyrek rakamlarının ardından 1 trilyon dolar sınırına epey yaklaştı.

Tabii ki, bunlar sadece belirli rakamları dönüm noktası olarak önemseyen kişiler için değer taşıyor. Yoksa Apple’ın piyasa değerinin 999 milyar dolar veya 1 trilyon dolar olması pek bir şey değiştirmeyecek. Ne de olsa şirket, normal bir insanın kavrayacağının ötesinde bir refaha ve güce sahip.

Düzeltme: Dünyanın piyasa değeri 1 trilyon doların üzerine çıkan ilk şirketi 2007’de PetroChina olmuştu. Apple söz konusu unvana sahip ilk Amerikan şirketi oldu.

İLGİLİ HABERLER