Teknoloji

Apple hisseleri ağustos ayını rekorla kapattı

apple

Apple hisseleri geride bıraktığımız ağustos ayında sahiplerini fazlasıyla sevindirdi. Teknoloji devi, 2 Ağustos’ta piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan ilk Amerikan şirketi olmuştu. Bu başarının ardından şirketin hisselerinin yatay bir seyir izlemeye başlayabileceği söylense de, işler bu doğrultuda ilerlemedi.

Apple hisseleri ayın başındaki önemli kilometre taşını geçtikten sonra da değer kazanmaya devam etti. Cupertino merkezli şirket ayın son işlem gününü 227.63 dolar hisse değeriyle tamamladı. Ağustos ayında neredeyse yüzde 10 değer kazanan Apple’ın piyasa değeri 1.1 trilyon dolara yaklaştı. Şirketin hisseleri geçtiğimiz cuma günü 228.87 doları gördü.

Geçtiğimiz cuma günü yaşanan artışta bazı borsa tüccarlarının Apple’ın 12 Eylül’de gerçekleştireceği etkinlik öncesinde “beklenti satın alması” önemli bir rol oynamışa benziyor. Yeni iPhone’ların ufukta görünmesiyle birlikte kimi yatırımcılar şimdiden yeni cihazların pozitif bir dalga oluşturacağı beklentisine uygun hareket ediyor.

Apple hisseleri uzun vadeli pozisyonlar almayı seven büyük yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Dünyanın en zengin insanlarından Warren Buffett da söz konusu grupta yer alıyor. 2017’den bu yana Apple’daki hissesini ikiye katlayan Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, haziran ayının sonu itibarıyla Apple’ın en büyük ikinci hissedarı konumuna gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER