EğlenceTeknoloji

Amazon Luna için cihaz desteği Fire tabletleri ve Chromebook’lar ile genişliyor

amazon luna
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un Luna adlı bulut oyun hizmeti, geçen ekim ayında erken erişim hâlinde kullanıma sunulduğunda tüketicileri tam anlamıyla etkilememişti. Ancak şirket testlerine devam ediyor ve hatta kapsamını da genişletiyor. Şirket perşembe günü, sınırlı oyun kataloğunu Chromebook’lara ve Amazon Fire tabletlerine getiriyor. Ayrıca hizmeti 6 veya 15 dolarlık aylık ücretlerini ödemeden denemenin bazı yeni yollarını açıyor.

Teknik olarak, hizmet hâlâ erken erişim aşamasında bulunuyor. Çoğu insan oynamak için erişim istemek zorundadır ve servis yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılabiliyor. Ancak Amazon, anında onay kayıtlarını Fire TV cihazlarına genişlettiği gibi, kendi Fire tabletlerine de genişletiyor.

Bu arada Amazon bugün Luna için kullanılabilecek yeni bir cihaz da tanıttı. Amazon Luna için yüksek performansa yardımcı olabilecek özel bir otomatik düşük gecikme moduyla gelen yeni Fire TV Stick 4K Max tanıtıldı. Luna Controller ile birlikte yurt dışında 99 dolarlık fiyat etiketiyle sunuluyor.

Ancak şirket, bir Amazon cihazına sahip olmayanların bile Luna’yı denemelerini kolaylaştırıyor. Abone olmasanız bile Team Sonic Racing ve Overcooked 2 gibi çok oyunculu yerel oyunları oynamak için bir arkadaştan gelen davet kodunu kabul etmeye olanak tanıyan yeni bir “Luna Couch” modu var. Amazon, 15 Eylül’e kadar ABD’de Prime hesabı olan herkesin Resident Evil 7, Metro Exodus, Katamari Damacy Reroll ve Monster Boy and the Cursed Kingdom gibi oyunları ücretsiz oynamasına izin verecek, Luna hesabına gerek yok. Şirket, promosyonla ilgili detayları burada sunuyor.

Amazon’un standart “Luna+” oyun koleksiyonu için ayda 6 doları çok fazla bulanlar için, bugün bunun yerine abone olunabilecek yeni bir paket duyuruldu. Ayda 2,99 dolar tutarında yeni bir Aile Kanalı var. Amazon, SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehidratd, Garfield Kart – Furious Racing, Space Otter Charlie, DreamWorks Dragons: Dawn of New Riders, Transformers: Battlegrounds  gibi oyunların da aralarında olduğu ve bu ay içinde Skatebird adlı bir oyunun da ekleneceği 35 oyun bu paket dahilinde oynanabilecek.

Ayrıca Amazon Luna’nın Ubisoft kanalının fiyatının 30 Eylül’de ayda 17,99 dolara çıkaracak. Eski abone olanlar, Far Cry 6 ve Riders Republic‘in ekim ayındaki çıkışlarına denk gelecek şekilde, 29 Eylül tarihine kadar harekete geçerek şu anda geçerli olan aylık 14,99 ABD doları fiyatlandırmasında kalabilirler.

Ayrıca çok yakında yeni bir retro oyun kanalı geliyor. Bu kanalın fiyat bilgisi daha sonra açıklanacak. İçinde ise Atari ve SNK gibi yayıncılardan Another World, Dragon’s Lair, The King of Fighters gibi oyunlar yer alacak.

İLGİLİ HABERLER