Teknoloji

Amazon Kindle Fire Qualcomm Snapdragon 800 işlemci ve 2 GB RAM ile güçlenecek

Yeni nesil Nexus 7’nin tanıtılmasının ardından gözler Amazon’un Kindle Fire tabletine çevrilmişti. Tabletin elden geçirilmesi konusundaki beklenti her geçen gün artarken, Amazon’un da benzer bir düşünce yapısı içinde olduğu, hatta şimdiden yeni Kindle Fire için hazırlıklara başladığı söyleniyor.

amazon-kindle-fire-hd-7-070912

BGR’ye konuşan kaynaklara göre, yeni nesil Kindle Fire 2 GHz’lik Qualcomm Snapdragon 800 işlemci barındıracak. Bu işlemcinin varlığı fiyat seviyesini düşük tutmak isteyen Amazon için bir aşırılık olarak değerlendirilse de, akıllara şirketin Kindle Fire ile ilgili olarak daha farklı fikirleri olduğu düşüncesi geliyor. Genellikle üst sınıf ve pahalı cihazlarda kullanılan Snapdragon 800 işlemciye 2 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor.

Qualcomm’un Snapdragon 800’ün tüm cihaz üreticileri tarafından kullanılması yönündeki isteğinin Amazon’un bu kararında etkili olduğu düşünülüyor. Kindle Fire serisi tabletlerin ekran kalitesinin yükseltileceği yönündeki haberler de bu ay başında gündeme gelmişti. Kindle Fire HD’nin 7 inç’lik ekranının 1920 x 1200 piksel çözünürlükle yeni Nexus 7’yi piksel yoğunluğu bakımından yakalayacağı, 8.9 inç’lik modelin ise 2560 x 1600 piksel ekran çözünürlüğüyle iPad ve Nexus 10’u piksel yoğunluğu bakımından geride bırakacağı öne sürülmüştü. Bu iddiaların doğruluğuna ilişkin bir açıklama şu ana kadar gelmezken, Qualcomm da Amazon’la olası bir işbirliği konusunda sessizliğini koruyor.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER