Teknoloji

Amazon’da işten çıkarmaların başladığı doğrulandı

amazon

Amazon’un donanım biriminin tepe yöneticisi, şirkette işten çıkarmaların başladığını doğruladı. Cihazlar & Servisler birimini yöneten Dave Limp, yaptığı açıklamada şirketin bazı ekipleri ve programları konsolide edeceğini, bu nedenle bazı görevlere artık ihtiyaç duyulmayacağını belirtti.

Limp’in açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Bu haberi veriyor olmaktan dolayı acı duyuyorum, ancak Cihazlar & Servisler ekibimizdeki bazı yetenekli arkadaşlarımızı kaybedeceğiz. Bu haberi sindirmenin zor olduğunu biliyorum. Ancak Cihazlar & Servisler organizasyonunun şirket için önemli bir yatırım alanı olmaya devam edeceğini ve müşterilerimiz için keşfetmeyi sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum.”

Limp kaç kişinin işten çıkarılacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak daha önce çıkan haberlerde, şirketin 10 bin kişiyle yollarını ayırabileceği belirtilmişti. Limp işine son verilenlerin tazminatlarının ödeneceğinin altını çizerken, geçiş döneminde bazı haklar sunulacağını da dile getirdi. İşten çıkarılan çalışanlarının yeni iş bulmalarına yardım edeceklerini söyleyen Limp, bazı çalışanların Amazon içinde farklı pozisyonlara kaydırılabileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Amazon: Bu kararı kolay almadık

Konuyla ilgili olarak Amazon’un açıklamasında, şirket bünyesindeki bazı ekiplerin “ayarlamalar” yaptığı belirtildi, ancak bundan kaç kişinin etkileneceği konusunda bilgi verilmedi. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Yıllık operasyon planlama değerlendirmemiz kapsamında her bir iş kolumuzu değerlendiriyoruz. Bu değerlendirme sonucunda değişmemiz gerektiğine karar verdik. Mevcut ekonomik ortamın da etkisiyle, bazı ekiplerimiz yeniden ayarlamalar yapıyor. Bunun sonucunda artık bazı rollere ihtiyaç duyulmayacak. Bu kararları kolay almıyoruz ve etkilenebilecek personelimize gerekli desteği sunmak için çalışıyoruz.”

Amazon son haftalarda iş gücünde büyük ölçekli kesintiye giden en son teknoloji şirketi oldu. Meta, bir süre önce 11 bin çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Twitter ise Elon Musk’ın yönetimi almasının ardından iş gücünde yüzde 50’lik bir kesintiye gitmiş ve sözleşmeli çalışanlarının da işine son vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER