Manşetler

Amazon 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

amazon rusya

Teknoloji şirketlerindeki büyük ölçekli işten çıkarma kervanına Amazon da katılacak gibi görünüyor. The New York Times’ın haberine göre, şirket 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Kısa süre önce Twitter ve Meta da iş güçlerinde büyük kesintilere gitmişti.

Amazon’daki işten çıkarmaların cihaz, insan kaynakları ve pazarlama birimlerine odaklanacağı söyleniyor. 10 bin kişinin şirketin kurumsal iş gücünün yüzde 3’lük ve toplam iş gücünün yüzde 1’lik kısmına tekabül etmesi, şirketin ne kadar büyüdüğünün bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Şirketin Alexa’nın ve birinci taraf cihazların önceliklerindeki yerini tekrar değerlendirdiğine dair işaretler daha önce görülmüştü. En azından şirketi CEO’su Andy Jassy, bu alanlara daha az “para gömmeye” niyetli olduğunu belirtmişti. Jassy, Alexa’nın geleceği konusunda iyimser olduklarını ve yatırımlarını sürdüreceklerini de dile getirmişti. Şirket sözcüsü Brad Glasser ise cihazlar tarafındaki değişiklikleri değerlendirdiklerini açıklamıştı.

Amazon kurumsal tarafta işe alımları durdurmuştu

ABD ekonomisinde beklenen duraklama nedeniyle büyük teknoloji şirketleri işe alımları yavaşlatma veya tamamen durdurma yoluna gitmişti. Meta’ya benzer olarak Amazon da COVID-19 döneminde rekor büyüme yakalamış ve bunun verdiği motivasyonla yatırımlarını artırmıştı. Şirketten kasım ayının başlarında yapılan açıklamada, kurumsal tarafta işe alımların durdurulduğu belirtilmişti. The New York Times’ın haberine göre, şirket 2022’nin başlarında kurumsal çalışanlarına ayırdığı maaş havuzunu ikiye katlamıştı.

10 bin kişinin işten çıkarılması, Amazon tarihindeki en büyük kesinti olacak. Şirketin konuyla ilgili açıklamayı bu hafta içinde yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER