Teknoloji

Amazon Go için ABD dışındaki ilk durak Londra olacak

amazon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un Amazon Go adını taşıyan marketleri, müşterilerine kasasız alışveriş deneyimi yaşatıyor. Şu an için sadece ABD’de bu deneyimi yaşamak mümkün olsa da, yakında bu durum değişebilir. Amazon’un ABD dışındaki ilk kasasız marketini İngiltere’nin başkenti Londra‘da açacağı söyleniyor. Şirketin bu mağaza için şehrin en işlek bölgelerinden Oxford Circus’ta bir yer aradığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Kasasız market deneyimini yaşatan Amazon Go‘da kameralar ve yapay zekâ yardımıyla müşterilerin alışveriş arabalarına neler koyduğu izleniyor. Alışverişin tamamlanmasının ardından arabadakilerin toplam bedeli, müşterilerin Amazon hesapları üzerinden tahsil ediliyor. Tahsilat sırasında müşterilerin ekstra bir işlem yapması gerekmiyor.

The Sunday Telegraph‘ın haberine göre, Amazon 280 ila 465 metrekare arasında bir mağaza arıyor. Söz konusu mağazanın Amazon’un ülkedeki amiral gemisi mağazası olacağı söyleniyor. Londra mağazası Amazon Go’nun uluslararası açılımında ilk adım olması açısından önem taşıyor. Şirketin 2021 itibarıyla dünya genelinde 3000 kasasız market açmayı planladığı belirtiliyor.

Londra’nın kalbi olarak tanımlanabilecek Oxford Circus bölgesi, şehrin en popüler alışveriş noktası olarak biliniyor. Oxford ve Regent caddelerinin kesişiminde olan bölge, pek çok ünlü markaya ev sahipliği yapıyor.

İlk Amazon Go mağazası, Amazon’un genel merkezinin bulunduğu Seattle’da açılmıştı. Seattle’da ikinci bir mağaza daha açan şirket, daha sonra kasasız market deneyimini San Francisco ve Şikago’ya da taşımıştı. Amazon, İngiltere açılımı konusunda bir açıklama yapmadı.

İLGİLİ HABERLER