Teknoloji

Amazon Cloud Drive için mobil uygulamaları nihayet yayınladı

amazon-cloud-drive-070715

Amazon Cloud Drive servisiyle uzun zamandır bulut depolama hizmeti veriyor ancak depolanan dosyaların yönetimi ya web sitesi ya da masaüstü uygulamaları üzerinden yapılabiliyordu. Bundan böyle bilgisayarından uzakta olanlar da bulut alanlarına daha rahat şekilde erişebilecek, çünkü Amazon Cloud servisine ait mobil uygulamaları iOS, Android ve kendisine ait Appstore uygulama mağazalarında yayınladı.

Cloud Drive adını taşıyan uygulamalar depolama alanı içinde klasör klasör gezinmeyi sağlıyor. PDF, hesap tabloları, görseller ve bunun gibi desteklenen tüm dosyaları görüntüleme, paylaşma, bağlantı verme gibi işler bu uygulama tarafından gerçekleştiriliyor. Aslında Cloud Drive uygulaması işlev bakımından Dropbox, OneDrive veya Google Drive uygulamaları gibi hizmet veriyor. Ayrıca bulut alanında depolanan şarkı ve videoların oynatımı da gerçekleştirilebiliyor.

Bunun ötesinde uygulamanın fazla bir işlevi yok gibi görünüyor. Dosyaların otomatik olarak eşzamanlanması veya doğrudan bulut alanına dosya yükleme gibi işlevler sunmayan Amazon Cloud Drive mobil uygulamaları görüntülenen dosyaların düzenlenmesine veya paylaşımına da izin vermiyor. Daha fazla kontrol için Amazon’un Cloud Drive Photos veya Prime Music gibi uygulamalarını kullanmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER